Klaipėdos rajone įrengs vandens pramogų parką | kl.lt

KLAIPĖDOS RAJONE ĮRENGS VANDENS PRAMOGŲ PARKĄ

  • 4

Jau šiemet Gargždų karjerų teritorijoje turėtų būti pradėtas rengti vandens pramogų parkas, kuriame vasaros sezono metu bus galima čiuožti vandenlentėmis ir vandens slidėmis, o žiemą ant užšalusio vandens telkinio – snieglentėmis ir slidėmis. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Vidmantas Buivydas atskleidė projekto detales.

– Kaip gimė šio projekto idėja?

– Gargždų karjerai vasarą yra itin pamėgta poilsio vieta ne tik vietinių gyventojų, bet ir klaipėdiečių, tad nuo šiol bus galima ne tik pasilepinti saulės voniomis, maudynėmis, bet ir išmėginti vandenlenčių trasą, kuri suplanuota Skaidriojo karjero pietvakarinėje dalyje. Gargždų karjerų teritorija Dovilų seniūnijoje įskaitant vandens telkinius patvirtinta viešąja vieta, kurioje gali būti vykdoma prekyba ir teikiamos įvairios paslaugos. Tikimės, kad verslininkai nestokos idėjų ir imsis iniciatyvos.

– Vadinasi, savivaldybė sudarys sąlygas teikti paslaugą, tačiau vandenlenčių parko projektą bus kviečiami įgyvendinti verslininkai?

– Taip, vandens pramogų parko savivaldybė nestatys, tačiau sudarys sąlygas jo įkūrimui. Jau yra suformuotas sklypas, suplanuota 17 776 Eur elektros įvadui. Šį mėnesį savivaldybės tarybai bus teikiamas tvirtinti sprendimo projektas, siekiant įvesti naują vietinę rinkliavą už vandenlenčių (snieglenčių ant vandens telkinio) ir (ar) vandens slidžių (slidžių ant vandens telkinio) paslaugas. Komisija dėl vandens pramogų parko paslaugų teikimo Gargždų karjerų teritorijoje konkurso organizavimo sąlygų parengimo nusprendė siūlyti tarybai, kad už šių paslaugų teikimą būtų nustatyta rinkliava, lygi 1 Eur už 1 arą per mėnesį, papildant Klaipėdos rajono savivaldybėje galiojančius teisės aktus. Artimiausiu metu jau bus galima skelbti vandens pramogų ir kitų poilsio paslaugų teikimo konkursą, kurio laimėtojas ir įgyvendins projektą.

– Ar jau yra apibrėžtos konkurso sąlygos?

– Siekiant atrinkti geriausią paslaugų teikėją, bus skelbiamas konkursas. Preliminariai konkurso sąlygos jau parengtos. Pavyzdžiui, numatyta, kad per pirmus sutarties galiojimo metus konkurso laimėtojas įsipareigotų investuoti ne mažiau kaip 50 proc. planuojamų investuoti lėšų. Taip pat paslaugų teikėjas turės įrengti šiukšlių dėžes, konteinerius, kilnojamuosius tualetus ir kitas švarą bei tvarką palaikančias priemones, genėti, iškirsti esamus želdinius, šienauti, įrengti persirengimo kabinas, plūdurus, žyminčius kilnojamiesiems atrakcionams naudojamą vandens telkinio dalį. Taip pat apibrėžtos ir kitos sąlygos.

– Ar numatyta, kokiems tikslams bus naudojami rinkliavos pinigai?

– Planuojama, kad uždirbtos lėšos bus skirtos tolimesniam teritorijos vystymui.

– Kokių naujų vėjų į rajono gyvenimą atneš vandens parkas?

– Lietuvoje jau veikia nemažai tokių parkų: Vilniuje, Kaune, Marijampolėje, Mažeikių rajone, Anykščiuose, Druskininkuose, Kupiškyje, Šiauliuose, Kazlų Rūdoje. Vienas iš jų įrengtas ir mūsų rajone – Svencelėje. Įgyvendinus projektą padaugės siūlomų pramogų įvairovė Gargždų karjerų teritorijoje, todėl tikėtina sulaukti daugiau atvykstančių turistų. Bus skatinamas aktyvus gyventojų laisvalaikis, domėjimasis sportu, artimesni bendruomenės tarpusavio ryšiai. Be to, bus sukurta naujų darbo vietų. Į Klaipėdos rajono savivaldybės biudžetą bus surenkama daugiau mokesčių. Taip pat – prižiūrimas ir tvarkomas vandens telkinys bei šalia esanti teritorija. Ateityje galėtų būti organizuojami įvairūs renginiai, vandenlenčių čempionatai, tokiu būdu garsinant Klaipėdos rajono ir Gargždų vardą bei pritraukiant investicijas.

GALERIJA

  • Klaipėdos rajone įrengs vandens pramogų parką
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Fainai

Butu labai fainai ir garlaivis jei plaukiotu. Ir dar viesbucio reiketu butinai, nes nores turistai is europos, amerikos ir australijos atvaziuot, tai kur jie apsistos, negi tures bogintis su vandenlentemis i Gargzdus???

Jei nebus

pirčių komplekso negausit dvieju trečdaliu pelno

Ale

visoki kaimai vandens parkus turi o Klaipėda - ne.Užtai bletpirčių su barais už kosmine kainą pilnas miestas:DDDDDD)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS