Klaipėdos rajono keliams lėšos bus skirstomos aiškiau ir tikslingiau | kl.lt

KLAIPĖDOS RAJONO KELIAMS LĖŠOS BUS SKIRSTOMOS AIŠKIAU IR TIKSLINGIAU

  • 4

Neseniai vykusiame pasitarime Lietuvos automobilių kelių direkcijoje aptarta keletas klausimų dėl vietinės reikšmės kelių sąrašų sudarymo, teisinės registracijos, šaligatvių ir takų, esančių prie valstybinės reikšmės kelių, perdavimo ir priežiūros, taip pat pristatytos naujovės dėl vietinės reikšmės kelių finansavimo.

Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Česlovo Banevičiaus, vienas iš kriterijų skirstant Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšas, bus bendras kelių ilgis, nurodytas savivaldybių patvirtintame vietinės reikšmės kelių sąraše. Klaipėdos rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių bendras ilgis yra 1131,57 km.

Valstybinės reikšmės keliai nuosavybės teise priklauso valstybei. Ji turi juos tvarkyti ir prižiūrėti. Pavyzdžiui, per rajono centrą einančios Klaipėdos ir Kretingos Plento gatvės yra valstybinės reikšmės kelių atkarpos. Taigi šių gatvių šaligatvius taip pat turėtų prižiūrėti valstybė, tačiau priežiūros našta tenka ir savivaldybei. Planuojama skirti papildomą finansavimą savivaldybėms arba pati Kelių direkcija turėtų pirkti paslaugą, kad šaligatviai ir pėsčiųjų takai būtų tinkamai prižiūrimi. Be to, savivaldybės, užregistravusios šaligatvius, pėsčiųjų ar dviračių takus kaip savo nuosavybę, turės perduoti juos valdyti, naudoti ir jais disponuoti patikėjimo teise Kelių direkcijai.

Vienas iš svarbių Kelių priežiūros ir plėtros programos pakeitimų − rezervo lėšų paskirstymo tvarka. Planuojama rezervo lėšas skirti savivaldybių valdomiems vietinės reikšmės keliams skubiai taisyti (remontuoti) ar rekonstruoti dėl avarijos grėsmės, taip pat avarijos ar stichinės nelaimės padariniams pašalinti, jeigu savivaldybė skirtų 50 procentų savivaldybės biudžeto lėšų, taip pat valstybės institucijų ar savivaldybių valdomų vietinės reikšmės kelių, vedančių į teritorijas, kuriose kuriamos darbo vietos bei mėgėjų sodų teritorijose savivaldybių valdomiems vietinės reikšmės keliams inventorizuoti, šiems keliams taisyti (remontuoti) ar rekonstruoti, jeigu pareiškėjas skiria 50 proc. savo lėšų. Taigi, be avarinių darbų, siūloma įtvirtinti galimybę KPPP lėšas naudoti sodininkų bendrijų keliams, įtrauktiems į sąrašą, rekonstruoti. Per metus galėsime sutvarkyti vieną kelią.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

zenonas priekuliškis

Klaipėdos rajone įkurta mafijinė-reketo grupė "Gargždų švara". Ją saugo korumpuota teisinė sistema su savivaldybės klerkais, priešakyje matomai su meru Dačkausku. Artėja rinkimai, mąstykime ką rinksime, o nukentėję nuo "Gargždų švaros" reketininkų burkimės, kažką pasiekti galime tik kartu, po vieną mus traiško kaip tarakonus, mano tel. 8 662 33770.

hj

Būtų gerai, kad lėšas skaidriau skirtų klaipėdos miesto kultūros įstaigoms, ir stebėtų kaip mikliai jos vagiamos...

Mociute

O kada remontuos kelia Klaipeda-lebartai-šernai ,kelias tragedija,kelkrasciai isdauzyti hidrostatybos sunkiasvoriu żvyrvežiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS