Klaipėdos universitete – 10 entuziastingų studentų | kl.lt

KLAIPĖDOS UNIVERSITETE – 10 ENTUZIASTINGŲ STUDENTŲ

Prieš daugiau nei mėnesį Klaipėdos universiteto studentų sąjungoje (KUSS) pasikeitė prezidentė ir jos komanda. Darbai ir iniciatyvos jau perimti iš senosios komandos, savi projektai jau „kepa“. Prezidentė Živilė Krikštaponytė naująją komandą jau susikomplektavusi, tad susipažinkime su KUSS prezidiumu.

Viceprezidentė, akademinių reikalų koordinatorė
Indrė Čedavičiūtė apibūdina save, kaip atvirą, atsakingą ir šiek tiek pedantišką asmenybę. Ne veltui merginos kredo „Semk gyvenimą pilna sauja“, nes pagrindinis jos tikslas realizuoti save palaikant KUSS dvasią bei atstovaujant studentus. Pagrindiniai dalykai, kas motyvuoja studentę, tai komandos noras dirbti kartu ir žinojimas, jog gali kažkuo prisidėti prie Sąjungos vykdomos veiklos. Mergina spėja ne viską, tačiau kuo daugiau darbų, tuo geriau ir greičiau jie yra atliekami. Jos teigimu naujoji komandą vis dar „lipdosi“ ir mokosi dirbti kartu, bet ateityje ją mato kaip darnų ir stiprų vieną kumštį.

Išorinės komunikacijos koordinatorius

Edgaras Poška – jauniausias komandos narys. Prie sąjungos veiklos prisidėjo vedamas noro pažinti save ir nuveikti ką nors prasmingesnio, ne tik saugiai ir ramiai sėdėti paskaitose. Motyvacijos semiasi iš buvusios išorinės komunikacijos koordinatorės. Didžiausias sunkumas, kurį pabrėžė, tai nauja visiškai nepažinta sritis – straipsniai. Paklaustas apie komandą atsako, kad daugumai viskas nauja ir prireiks laiko tampant darnia komanda.

Biuro vadovė

Deimantė Labanauskaitė - žmogus, kuris negali sėdėti vienoje vietoje ir pasakyti žodį „Ne“. Prie komandos nusprendė prisijungti, nes per du su puse metų sąjunga tapo jos gyvenimo dalimi. Motyvacijos gauna iš nematerialių dalykų, kuriuos suteikia savanoriška veikla. Didžiausią iššukį laiko naujos komandos pažinimą. Pasak Deimantės, darbų gausa tik paspartina jų atlikimą, tačiau pabrėžia, kad be laiko planavimo negalėtų suspėti atlikti viską laiku. Mergina džiaugiasi galėdama dirbti tokiame jaunatviškame ir pilnų naujų idėjų kolektyve, kuriame kiekvienas papildo vienas kitą.

LSP ir IT  koordinatorius

Žymantas Venclauskas ­– aktyvus darbštus, bet kartais mėgstantis patinginiauti. Į komandą atėjo vedamas noro išbandyti save, o motyvacijos semiasi iš komandos. Vaikinas tikina, kad darbus spėja atlikti, bet norėtų, kad dienoje būtų kelios papildomos valandos .„Jei norėsi, tai ir padarysi savo darbus, jei ne, tai ir ieškosi pasiteisinimų tam nedaryti.“ Nors kolektyvo dar gerai nepažysta, bet džiaugiasi galėdamas būti jo dalimi.

Marketingo ir finansų koordinatorės

Lina Liuberskytė ir Renata Viščiūnaitė, tai komunikabilios, veiklios ir ryžtingos asmenybės. Galbūt, dėl to panašios,  kad studijuoja ekonomiką, o galbūt dėl todėl, kad yra giminaitės. Merginos nusprendė tęsti veiklą KUSS komandoje, nes tai padeda realizuoti save bei atskleisti savo stipriąsias puses. Motyvacijos semiasi iš galimybės ginti studentų interesus ir realizuoti save. Studentės tikina, kad laiko užtenka ir asmeniniam gyvenimui, nors neįsivaizduotų savo gyvenimo be laiko planavimo. Jų nuomone šį kolektyvą sudaro motyvuojantys, linksmi, jaunatviški  žmonės, su kuriais galima pasiekti užsibrėžtų tikslų.

Laisvalaikio koordinatorė

Viktorija Striaušaitė yra gyvybinga, nepasiduodanti,  tikslinga bei nesustojanti gyvenime. Būtent šios savybės jei leidžia daryti, tai ką nori gyvenime. Merginai, tai antra komanda, kurioje tęsia veikią, būtent todėl šiemet tikisi nuveikti žymiai daugiau darbų. Nors sunkumų komandoje dar neatsirado, bet tiki, jei atsiras vadinasi ir praeis. Studentei KUSS jau tapo gyvenimo dalimi, būtent todėl motyvacija atsiranda natūraliai. Viktorija veiklų tikrai turi, nors visur lekia, skuba, bet viską spėja atlikti. Pasak jos kuo mažiau laiko tuo geriau. Komandą apibūdina dviem žodžiais: „Dream team“, nes visi linksmi, draugiški ir svarbiausia turintys tikslus gyvenime.

Projektų koordinatorė

Dovilė Gaškaitė yra aktyvi, komunikabili, atsakinga. Būtent todėl prisiima tik tuos darbus, kuriuos gali atlikti 100 procentų. Prie kolektyvo prisijungė, nes tiki, kad darbas daug ko išmoko ir padeda ugdyti save kaip asmenybę. Iš gyvenimo stengiasi pasisemti kuo įmanoma daugiau. Motyvacijos semiasi iš draugiško kolektyvo, mokymų ir įdomių užduočių. Nors mergina praktiškai neturi laisvų savaitgalių, bet dėl to visiškai nesiskundžia. Pasak Dovilės:  „Pailsėsime, kai numirsime“. Paklausta apie komandą atsako, kad grupėje vis dar yra spragų, bet tiki, kad per trumpą laiko tarpą neįmanoma išspręsti visų iškilusių problemų ir reikia laiko, kad vieni kitus pažintų.

Žmogiškųjų išteklių koordinatorius

Audrius Paulauskas – žmogus, kuris neieško sau asmeninės naudos. Galbūt todėl jau daugiau nei 5 metus savanoriauja įvairiose srityse. Pagrindinis tikslas, kurį pabrėžė, tai noras atlikti kuo daugiau darbų, kuriuos atsimintų visi. Ankščiau KUSS nebuvo žmogiškųjų išteklių koordinatoriaus, tad vienas didžiausių sunkumų, tai nežinojimas ką reikia daryti. Su motyvacija problemų nekyla, pasak Audriaus, jį skatina kolektyvas ir žinojimas, jog daro gerą darbą. Kolektyvą apibūdina kaip draugišką ir su savais išskirtinumais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS