Klaipėdos valstybinės kolegijos studijoms – užsienio investuotojų kokybės ženklas | kl.lt

KLAIPĖDOS VALSTYBINĖS KOLEGIJOS STUDIJOMS – UŽSIENIO INVESTUOTOJŲ KOKYBĖS ŽENKLAS

  • 0

Viena populiariausių Klaipėdos valstybinės kolegijos studijų programų – Elektros ir automatikos inžinerija – sulaukė ypatingo įvertinimo. Jai suteiktas kokybės ženklas „Investors‘ Spotlight“, liudijantis užsienio investuotojų įvertinimą.

Kokybės ženklo iniciatorius – asociacija „Investors‘ Forum“, vienijanti aktyviausius ir stambiausius investuotojus į Lietuvos ekonomiką. Jau antrus metus į kokybės ženklą pretendavo įmonės, organizacijos ir asmenys, kurie per pastaruosius metus labiausiai prisidėjo prie šalies verslo aplinkos bei investicijų gerinimo. Klaipėdos valstybinė kolegija investuotojų dėmesio sulaukė dėl ypatingą reikšmę ne tik regiono, o ir visos šalies darbo rinkai svarbios Elektros ir automatikos inžinerijos studijų programos.

„Svarbaus įvertinimo studijų programa sulaukė dėl nuoseklaus orientavimosi į praktinę veiklą, paremtą akademinėmis žiniomis.  Ši studijų programa akredituota maksimaliam – šešerių metų laikotarpiui. Studijoms būtina  mokymosi baze naudojasi ne tik studentai, o ir kvalifikaciją įgyti ar tobulinti nusprendę suaugusieji. Kasmet kelios dešimtys jų čia įgyja Elektros įrenginių įrengimo ir eksploatavimo elektromonterio kvalifikaciją“, – apie  įvertinimo sulaukusią studijų programą pasakojo Klaipėdos valstybinės kolegijos Elektros ir mechanikos inžinerijos katedros vedėja Daiva Stanelytė.

Trečioji pagal dydį Lietuvoje Klaipėdos valstybinė kolegija užsienio investuotojų bei Švietimo ir mokslo ministerijos įvertinimo sulaukė po nuodugnios studijų ir profesinio mokymo programų peržiūros, inicijuotos užsienio plėtros agentūros ,,Investuok Lietuvoje“. Geriausiųjų gretose kolegija atsidūrė įvertinus Elektros automatikos inžinerijos studijų programos galimybes  ir investuotojų poreikius.

Klaipėdos valstybinėje kolegijoje Elektros automatikos inžinieriaus diplomo siekia bemaž pusantro šimto jaunuolių. Iš viso Klaipėdos valstybinės kolegijos trijuose fakultetuose – Sveikatos mokslų, Verslo, Technologijų – studijuoja  daugiau nei pustrečio tūkstančio studentų. Tiek pat suaugusiųjų kasmet čia įgyja ar patobulina kvalifikaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS