Komisija pradėjo tyrimą dėl „mikriukų“ | kl.lt

KOMISIJA PRADĖJO TYRIMĄ DĖL „MIKRIUKŲ“

Miesto tarybos sudaryta laikinoji komisija, kuri aiškinsis, kodėl sutriko vežimo maršrutiniais taksi paslaugos teikimas ir kas dėl to kaltas, pradėjo darbą. Pateikti išvadas ji turės per tris savaites.

Pirmojo posėdžio metu komisijos nariai išklausė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorių Saulių Budiną ir viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorių Gintarą Neniškį.

„Prašėme dar kartą akcentuoti esminius dalykus, dėl kurių išsiskiria institucijų pozicijos“, – sakė Klaipėdos mero pavaduotoja, laikinosios komisijos keleivių vežimo maršrutiniais taksi paslaugos laikino neteikimo aplinkybėms nagrinėti pirmininkė Judita Simonavičiūtė.

Pasak vicemerės, medžiagos, kurią komisijai perdavė miesto meras Vytautas Grubliauskas, yra nemažai. Tačiau manoma, kad laiko suformuoti ir pateikti išvadoms užteks. Tą komisija turi padaryti iki spalio 2 d.

Kitas komisijos posėdis vyks trečiadienį. Jo metu bus išklausyti kiti asmenys, kurie dalyvauja, priimant sprendimus dėl viešojo transporto mieste, gali būti vienaip ar kitaip susiję su susidariusia situacija.

Apklausti bus Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Aleksandras Michailovas, Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus, teisininkas, kuris pataręs nepratęsti sutarties su maršrutinių taksi vežėjais.

„Komisijai suformuota užduotis nustatyti, aplinkybes, kodėl susidarė tokia situacija, atsakingą instituciją, įvertinti veiksmus, kurių buvo imtasi. Viską išaiškinsime ir pateiksime išvadas. Nėra taip, kad skalbsime asmeniškai vieno ar kito asmens marškinius“, – komentavo vicemerė.

Pirmojo posėdžio metu komisija aptarė ir darbo tvarką, kokios medžiagos dar trūksta. Nariai pasirašė konfidencialumo sutartį, nes dirbama ir su sutartimis.

Maršrutiniai taksi miesto gatvėse nekursavo nuo rugsėjo 5 d. Darbą jie atnaujino rugsėjo 15-ąją po pietų, kai buvo užbaigta konkurencinga vežėjų parinkimo procedūra ir pasirašytos naujos laikinos sutartys.

Komisijos, kuri aiškinsis, kodėl buvo sutrikęs maršrutinių taksi paslaugos teikimas mieste, sudarymą inicijavo V.Grubliauskas. Ją patvirtino miesto taryba.

Komisijoje dirba visų tarybos frakcijų bei šioms nepriklausančių tarybos narių atstovai.

Kodėl susidarė tokia situacija, aiškinasi ir pati Klaipėdos savivaldybės administracija. Pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl Transporto skyriaus darbuotojų, kurie tiesiogiai kuruoja viešąjį transportą, veiksmų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Netvarka

Kaune tai nereikia jokiu tyrimu ir tyreju - kaina isaugo 1.3 Eur.Vazineja nesilaikydami jokiu taisykliu - Zemaiciu plentu prie Baltijos g. sviesoforo mikriai aplenkdami puskilometrine eile braunasi i prieki ir lenda i eile pravaziavimui, ir taip ten daro visi jie sukeldami avarines situacijas.O prie Milikoniu kalno sustojimo stoja pries autobuso sustojima paimti keleivius,siam vel kyla problemos uzsukimui i stotele.O sestadieniais ir sekmadieniais bei svenciu dienomis uzdarbiauja tik mikriukai ,nes autobusu nera,sako ,kad tarsi nepelninga.MIESTELENAI EILINIAI MIESTO TARYBAI NEREIKALINGI,JIE JU INTERESU NEGINA.JU REIKIA TIK PER RINKIMUS. Kaunas i Vilniu nesizvalgo- ten ir troleibusu ir autobusu eismas per visas dienas tarnauja eiliniam miesto gyventojui.Idomu,kodel tai neuzkliuna konkurencijos tarnyboms.

Patarejo patarimas

butinai KOMISIJAI kreiptis i STT del Klaipedos miesto valdininku korupcijos Liepu 11,klaipeda,lai STT padeda istirti korumpuotus valdininkus,o jeigu nesikreips tai vairuotojai kiekvienas i STT paraso pareiskimus del ju pazeminimo,darbo atemimo ir t.tLietuvos prezidente aiskiai pabreze kad STOP krupcijai valdininku tarpe

Taigi,

Taigi, matomai Savivaldybes administracijos Direktorius to nesuderino su Meru? Tai ir susiplieke....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS