Kontrolieriai medžiojo pažeidėjus | kl.lt

KONTROLIERIAI MEDŽIOJO PAŽEIDĖJUS

Prieš didžiąsias metų šventes, kai žmonės plūsta į prekybos centrus, pareigūnai surengė patikrinimą, ar nėra užimtos neįgaliesiems skirtos automobilių statymo vietos tų, kurie neturi tokios teisės.

Prevencinę priemonę "Atspėk mano negalią" trečiadienį organizavo ir situaciją stebėjo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus ir policijos pareigūnai.

Akcijos metu taip pat buvo dalijami lipdukai su minėtu užrašu. Jie buvo užkišami ir už pažeidėjų langų valytuvų.

"Pagrindinis akcijos tikslas – paraginti žmones laikytis taisyklių ir nestatyti automobilių neįgaliesiems skirtose vietose", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Didžiausias dėmesys patikrinimo metu skirtas prekybos centrų ir valstybinių institucijų mašinų stovėjimo aikštelėms.

Vakar užfiksuoti penki automobiliai, kurie buvo palikti neįgaliesiems skirtose vietose. Jie nebuvo pažymėti jokiais tai daryti leidžiančiais ženklais. Pažeidėjams gresia baudos.

V.Valys tvirtino, kad su kai kuriais tvarką pažeidusiais asmenimis pavyko pabendrauti.

"Vairuotojai pamatė, kad fiksuojamas pažeidimas, ir pabėgo. Vienas aiškino, kad jam turėjo greitai išnešti prekes, kitas skubėjęs į bankomatą ir dėl to mašiną paliko neįgaliųjų automobiliui skirtoje vietoje. Vairuotojai pripažino pažeidimą ir gailėjosi taip pasielgę", – tikino vedėjas.

Užfiksuoti ir trys automobiliai, kurie buvo netinkamai pažymėti. Jų vairuotojams teks įrodyti, kad turėjo teisę statyti mašiną neįgaliojo vietoje.

"Mašina turi būti pažymėta neįgaliojo ženklais iš abiejų pusių arba palikta speciali kortelė, suteikianti teisę statyti automobilį tokioje vietoje. Ji suteikiama asmenims, kurių neįgalumas siekia 30 proc. ar kurie turi judėjimo negalią", – aiškino vedėjas.

V.Valys teigė, kad kontrolieriai nuolat patikrinimų metu atkreipia dėmesį, ar užimtos neįgaliesiems skirtos vietos.

"Klaipėdoje tai tikrai nėra masinis reiškinys. Tik pavieniai vairuotojai užima neįgaliųjų vietas, nors neturi tokios teisės", – teigė vedėjas.

Kai kurie klaipėdiečiai dėkojo už surengtą akciją. Jie pabrėžė, kad vairuotojams nuolat reikia priminti tvarką.

Iki švenčių miesto kontrolieriai ketina surengti dar vieną tokį patikrinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Kontrolieriams: žinau "žuvingą" vietą - prie vyriausio policijos komisariato, kauno g. 33 namo ivažiavimas. Ten gerai kibs...

To Emigraves

Kugeli, tu, maziau lok. Apsidairyk prie prekybcentriu ir nurimsi. Valgyk vista ir cipsus su majonezu ir buk laimingas emigraves...

Emigraves

Civilizuotose salise,irenginejamos vietos seimoms aikstelese,kur vietos daugiau negu iprastai.Kad atsidarus durys pilnai ,galima butu vaika i sedine pasodinti.Jus tokias Lietuvoje kada nors matete ? As ne.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS