KU Taryba E. Juzeliūno prašymą tenkins nuo gegužės 2 dienos | kl.lt

KU TARYBA E. JUZELIŪNO PRAŠYMĄ TENKINS NUO GEGUŽĖS 2 DIENOS

  • 0

Balandžio 23 d. vyko paskutinis Klaipėdos universiteto (KU) Tarybos posėdis, kuriai vadovavo Arnoldas Šileika. Pagrindinis paskutiniojo posėdžio klausimas – laikinai einančio Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas asmens paskyrimas.

Po ilgų svarstymų Taryba nusprendė patenkinti prof. habil. dr. Eimučio Juzeliūno prašymą atsistatydinti iš Klaipėdos universiteto Rektoriaus pareigų nuo gegužės 2 d. Taryba sprendimą priėmė remiantis LR Darbo kodeksu, kuriame numatyta, jog darbuotojo prašymas nutraukti darbo sutartį patenkinamas po 20 kalendorinių darbo dienų nuo prašymo įteikimo. E. Juzeliūnas prašymą KU Tarybos pirmininkui įteikė balandžio 12 dieną.

Naujojo rektorius konkursą, o taip pat ir laikinai einantį KU rektoriaus pareigas skelbs naujoji KU Taryba, kuri į pirmąjį posėdį rinksis balandžio 25 dieną.

E. Juzeliūnas teigia, jog sprendimas atsistatydinti iš KU Rektoriaus pareigų, yra seniai apgalvotas, strategiškas žingsnis. „Aš su Tarybos pirmininku A. Šileika buvau aptaręs, jog dirbsiu tiek, kiek dirbs Taryba. Mano požiūriu, naują rektorių turi išsirinkti naujoji Taryba, kad galėtų sklandžiai ir vieningai dirbti“, - teigia E. Juzeliūnas.

Šiuo metu Klaipėdos universitete rektoriaus ir Tarybos kadencijų laikotarpiai nesutampa. E. Juzeliūno rektoriaus kadencija baigtųsi kitais metais ir tektų skelbti naujus rinkimus įsibėgėjus naujos Tarybos darbui. Todėl E. Juzeliūnas savo atsistatydinimu sumažino laiko skirtumą tarp Tarybos ir rektoriaus rinkimų. Taip sinchronizuojama abiejų valdymo organų veikla ir užtikrinama sklandesnė tarpusavio sąveika.

KU Tarybos pirmininkas A. Šileika dėkojo E. Juzeliūnui: „Noriu padėkoti rektoriui už nuveiktus darbus, prisiimtą atsakomybę. Klaipėdos universitetas išlieka savarankiškas tik jūsų darbo dėka. Turėjome dinamišką ir kupiną pokyčių kelią. Universitetas yra paruoštas tolimesnei sėkmei, kokybiniam universiteto augimui“.

GALERIJA

  • Arnoldas Šileika
  • Klaipėdos universitetas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS