Kur „nutūps“ kalvių angelas? | kl.lt

KUR „NUTŪPS“ KALVIŲ ANGELAS?

Svarstoma, kur uostamiestyje galėtų būti įkurdinta kalvystės plenero metu gimusi skulptūra. Kol kas, rodos, tinkamiausia vieta – skverelis J.Janonio gatvėje.

Ketvirtadienį miesto meras Vytautas Grubliauskas ir Lietuvos kalvių sąjungos pirmininkas Linas Leščiauskas aptarė, kur galėtų "nutūpti" per jubiliejinį tarptautinį kalvystės plenerą "Keturi vėjai" nukaldinta skulptūra.

"Buvo aptartos kelios erdvės. Viena jų – mažytis skverelis J.Janonio gatvės kampe, greta stomatologijos poliklinikos. Tai iš tiesų būtų jauki, miela, saugi ir šilta vieta metaliniam angelui", – teigė V.Grubliauskas.

Tiesa, dėl skulptūros vietos pirmadienį dar turės pasisakyti ir miesto įvaizdžio specialistai. Vėliau jie pateiks savo išvadas. Tada lauks kūrinio perdavimo miestui procedūros.

Nors kol kas tinkamiausia vieta nukaldintam angelui matoma būtent J.Janonio gatvėje esančiame skverelyje, tačiau, anot L.Leščiausko, kūrėjai įsikibę jos nesilaiko. Anot jo, jeigu būtų pasiūlyta kita tinkama vieta – būtų sutikta meno kūrinį pastatyti ir ten.

"Klaipėdoje tikrai yra nemažai vietų, kur galėtų atsirasti skulptūra", – neabejojo kalvių vedlys.

Miesto vadovas pripažino tikintis, jog autorių pasirinkimui bus pritarta.

Susitikimo metu L.Leščiauskas užsiminė, jog planuojama ateityje plėsti šiemet jau dešimtąkart įvykusį renginį. Tiesa, augant jam tikimasi ir bendradarbiavimo su kultūros srityje dirbančiomis miesto institucijomis.

Todėl aptartos galimybės šią partnerystę stiprinti.

"Kažkokių direktyvų iš viršaus, nurodymų, kad būtina bendradarbiauti, vargu ar reikėtų. Turbūt partnerystę turėtų vienyti absoliutus pritarimas šiai idėjai, sumanymui", – pastebėjo V.Grubliauskas.

Meras negailėjo gerų žodžių renginiui ir pabrėžė, kad būtent dėl jo Klaipėda jau tapo, jeigu ne Lietuvos kalvystės sostine, tai bent stipriu centru.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS