Kurorto statusą nori suteikti ir Giruliams | kl.lt

KURORTO STATUSĄ NORI SUTEIKTI IR GIRULIAMS

Uostamiesčio valdžia apsisprendė Smiltynei siekti kurortinės teritorijos statuso. Galutinį žodį dėl to tars Vyriausybė. Prabilta, kad kurortinės teritorijos statuso reikėtų siekti ir Melnragei bei Giruliams.

Sprendimą, kad Smiltynė turėtų tapti oficialiu kurortu inicijavo tarybos narys Simonas Gentvilas. Paraišką Vyriausybei dėl šio statuso gavimo numatyta pateikti iki 2020 metų.

„Klaipėda taps ne tik uostu, pramoniniu, akademiniu, bet ir turistiniu, kurortiniu miestu“, – tvirtino politikas. S.Gentvilas atkreipė dėmesį, kad Smiltynei suteikus kurortinės teritorijos statusą būtų atstatyta istorinė tiesa. Ji visada buvo kurortinis miestelis.

Svarstant šį klausimą, neapsieita be diskusijų. Kai kurie tarybos nariai nuogąstavo, ar pasikeis situacija Smiltynėje, suteikus kurorto statusą, ar tai nebus tik vardas. Taip pat domėjosi, ką savivaldybė turėtų padaryti, kad toks statusas būtų suteiktas, ar nebus per dideli įsipareigojimai.

„Yra numatyta, kad kurortinėje teritorijoje turi būti įkurtas viešosios tvarkos poskyris, medicinos punktas, sutvarkytas vandentiekis ir nuotekos. Pastarieji turi būti centralizuoti, o ne taškiniai. Taip pat parengta turistinė schema. Man išlaidos neatrodo didelės, lyginant su tuo, kokią naudą galėtų gauti Klaipėda“, – pabrėžė S.Gentvilas.

Tarybos narė Aldona Staponkienė prisiminė, kad prieš aštuonerius metus, būdama Seimo nare, pati bandė inicijuoti, kad Smiltynei būtų suteiktas kurortinės teritorijos statusas.

„Tačiau tada savivaldybėje atsimušiau kaip į sieną su savo iniciatyva. Praradome daug laiko ir lėšų. Gal Giruliams taip pat reikėtų prašyti kurortinės teritorijos statuso“, – siūlė politikė.

S.Gentvilas tvirtino, kad savivaldybės administracijai jau pavesta svarstyti tokias galimybes. Siekti Giruliams kurortinės teritorijos statuso siūlė kelių komitetų nariai.

Mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė prisiminė, kad prieš beveik 25 metus Melnragei ir Giruliams buvo suteiktas vasarviečių statusas. Tada įstatymuose nebuvo apibrėžti kurortai ar kurortinės teritorijos. Vėliau, keičiantis teisės aktams, vasarvietės transformavosi į seniūnijas.

„Dabar įstatymas reglamentuoja kurortines zonas. Reikėtų grįžti prie šio klausimo. Bent Giruliai anksčiau buvo kurortas. Dėl Melnragės gali kilti daug diskusijų. Visa Neringa yra kurortas, o Smiltynė jos dalis. Tai ir jai turi būti suteiktas toks statusas. Kurortas neturi baigtis ties devintu kilometru“, – tvirtino vicemerė.

Pasak J.Simonavičiūtės, savivaldybės administracija turės sudaryti priemonių, kurias reikės įgyvendinti, norint, kad Smiltynė taptų kurortu, o jis bus tvirtinamas miesto taryboje. Tada bus aišku, kokios investicijos reikalingos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nejaugi?

Nejaugi apsisprendė dėl kurortinių zonų, nejaugi nebeužleis uostui pozicijų , o gal uostas nebesitiki 3-4 kartus padidėsiančių krovinių srautų ir netaps Melnragė ir Giruliai geležinkelio transporto mazgais, o gal tikisi tai suderinti.O tikriausiai tai pažadėta, tam , kad lengviau išnuomoti žemę statyboms, kad statybų vystytojai neišsigąstų uosto ir geležinkelio. O gal kurortinės zonos bus tik ruožas tarp jūros ir Pamario g. Daug gal?

Tikrai puiku

Dėl Melnragės - žemė jau yra indeksuota 7 kartus , kaip kurortinės zonos , kodėl negali turėti kurortinio statuso , ne tiek daug mes to paplūdimio turim , kad dalinti po 1 km į visus statusus .

Tik

Praskalaus pinigus. Sekmadienį pagaliau pamačiau naujus suoliukus Giruliuose , įdomu, kiek kainavo . Rastai jau pilni pelėsių, noro grožėtis jūrą neatsirado.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS