Ledas žvejus vilioja į pražūtį | kl.lt

LEDAS ŽVEJUS VILIOJA Į PRAŽŪTĮ

Nors specialistai kol kas nepataria lipti ant ledo, tačiau gausybė žvejų traukia išbandyti laimę poledinėje žūklėje. Šiomis dienomis marių ledas ties Preila buvo gausiai nusėstas stintautojų.

Nesnaudė žvejai

Žvejai apgulė ne tik Kruizinio laivų terminalo prieigas, bet ir aktyviai traukė į poledinę žūklę Kuršių nerijoje.

Nemažai meškeriotojų į žvejybą išsirengė šeštadienio naktį – apie 7 val. ryto prie perkėlų nestigo bruzdesio, o Kuršių nerijos pusėje nemažai automobilių traukė Preilos link.

"Sekmadienį apie 7 val. ryto ties Naująja perkėla iš Klaipėdos pusės jau buvo susidariusi automobilių eilė. Manau, kad žmonės pradėjo rinktis labai anksti ryte", – pasakojo žvejys Kęstutis.

Norinčiųjų išbandyti laimę poledinėje žūklėje nestigo tiek šeštadienį, tiek sekmadienį. Stintautojų gretos pildėsi nuolat.

Visą savaitgalį nuo pat ankstaus ryto ant Kuršių marių ledo aktyviai darbavosi ir motociklais žvejus kiek toliau nuo kranto gabenantieji.

Už tokią kelionę asmeniui į vieną pusę teko atseikėti apie tris eurus.

Jautėsi saugiai

Ant Kuršių marių ledo ties Preila žuvavusieji pasakojo, kad šeštadienį ledo storis siekė apie 16 cm, todėl meškeriotojai jautėsi saugiai.

Pasak žvejų, geriausiai agurkais kvepiančios žuvelės kibo rytais ir vakarais, tačiau nuobodžiauti esą netekdavo ir naktį.

Laimikį meškeriotojai skaičiavo įvairiai – kai kurie jų rytinio kibimo įkarštyje sakė pagavę apie pusšimtį stintų, kita trijų vyrų kompanija teigė per keliolika valandų ištraukusi apie 6 kilogramus šių delikatesinių žuvelių.

Nemažai meškeriotojų, vengdami atšiauroko vėjo, ant ledo statė specialiai tokiai žvejybai pritaikytas palapines, todėl pradėjus temti ir įsižiebiant vis daugiau į ledą nukreiptų prožektorių, Kuršių marios priminė nedidelį miestelį.

Gelbėti neprireikė

Dar savaitgalį Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras prašė gyventojų nelipti ant kol kas nestabilaus Kuršių marių ledo ir įspėti to nedaryti aplinkinius.

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras ir kitos tarnybos nuolat budi, todėl bet kada buvo pasirengę reaguoti į bet kokį pranešimą apie ant ledo reikalingą pagalbą ar skęstančiuosius.

Laimei, šį savaitgalį gelbėjimo operacijų vykdyti neprireikė.

Karinių jūrų pajėgų štabo N9 civilių ir karių bendradarbiavimo vyresnysis specialistas Audrius Vitkauskas teigė, kad savaitgalį Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras negavo informacijos apie į bėdą patekusius žvejus.

Išlieka pavojus

Nors savaitgalis ir praėjo be didesnių incidentų, specialistai vis dar tikri – lipti ant ledo dar nėra saugu.

Aplinkos apsaugos agentūros Jūrinių tyrimų departamento Hidrologijos skyriaus vyriausiojo specialisto Pauliaus Petrošiaus teigimu, Ventėje ledo storis siekia 9–10 cm, ledai dar nėra išlaužyti, stebimos nedidelės properšos.

"Kadangi ledas yra apsnigtas, jo prieaugis yra sumažėjęs – nors ir šals, nestorės taip intensyviai. Kai ledas yra apsnigtas, ant jo labai pavojinga lipti, nes nematyti pavojingų zonų", – pabrėžė P.Petrošius.

Pasak pašnekovo, ties Nida ledo storis taip pat siekia 9–10 cm, esama mažų properšėlių, ledas nėra išlaužytas, tačiau taip pat yra apsnigtas.

Tiesa, čia kol kas daug žvejų nesulaukiama. Šiuo metu meškeriotojai mieliau renkasi žvejybos vietas ties Preila.

GALERIJA

  • Ledas žvejus vilioja į pražūtį
  • Ledas žvejus vilioja į pražūtį
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

as

Urode , tu esi lopas ir valink tu n...

urodas

durniai, ledas 18 cm. nemyžkit i batą.

Angliukai Rusena

Nepriklausomybės šimtmečio minėjimas artėja, Politikai "Lietuvos Geležinkelių" prichvatizacija užsiėmę. Valstybinius miškus dar švedams padovanosim, Ir ant dujovežio Singapūro vėliavą iškėlę,"šiltai" miegosim

SUSIJUSIOS NAUJIENOS