Lengvata senjorai naudojasi aktyviai | kl.lt

LENGVATA SENJORAI NAUDOJASI AKTYVIAI

Pensinio amžiaus iki 70 metų klaipėdiečiai noriai perka terminuotuosius pusmečio ir metų miesto autobusų bilietus, kurie nuo vasario jiems atsieina perpus pigiau. Tokios paklausos nesitikėta.

Suplanuotų lėšų neužteks

Vos per pustrečio mėnesio pensininkams, kuriems anksčiau nebuvo taikoma jokia lengvata kelionėms autobusu, parduota 608 pusės metų ir 70 metinių bilietų.

Šie skaičiai viršija lūkesčius. Planuota, kad per 11 mėnesių pusės metų bilietų minėtai pensininkų grupei bus parduota 600, metinių – 265.

"Perka tikrai daugiau, nei tikėjomės ir planavome. Populiaresni – pusmečio bilietai, bet įsigyja ir metinių. Jau dabar aišku, kad suplanuotų lėšų neužteks", – tvirtino viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Pasak vadovo, didžioji dalis pusmečio bilietų buvo įsigyti vasarį arba kovą. Tad šiemet dar numatoma antra jų pirkimo banga.

"Gal ne vasarą, nes šiltuoju metų laiku naudojimasis autobusas sumažėjo, bet rudenį", – numatė direktorius.

Projekto sėkmė nustebino

Prognozuojama, kad metų pabaigoje bus parduota daugiau nei tūkstantis bilietų pensininkams, kurie anksčiau negavo jokios lengvatos.

Miesto biudžetui tai kainuos 108 tūkst. eurų. Tam buvo numatyta skirti 79 tūkst. eurų.

Įvertinus situacija, jau pateiktas prašymas, kad būtų patikslinta suma lengvatai kompensuoti.

"Esame nustebinti projekto sėkmės. Tikrai nesitikėjome, kad tiek žmonių pasinaudos lengvata ir įsigis pusmečio ar metų bilietus", – tikino vadovas.

Svarstant, ar suteikti lengvatų autobusų bilietams pensinio amžiaus klaipėdiečiams iki 70 metų, taip pat kalbėta apie tai, kad nuolaidas reikėtų taikyti ir mėnesio bilietams.

Tačiau atkreiptas dėmesys, kad tokiu atveju kompensacijoms reikėtų tris kartus daugiau lėšų. Pagal pirminius skaičiavimus – apie 270 tūkst. eurų, o veikiausiai ir dar didesnės sumos.

"Ar plėsti šią paslaugą, galėsime diskutuoti, kai turėsime metų rezultatus", – tvirtino vadovas.

Įsigyjant dokumentų nereikia

Administracijai išanalizuoti, kokias nuolaidas autobusų bilietams būtų galima suteikti pensinio amžiaus klaipėdiečiams iki 70 metų, pavedė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Iki šiol šiai grupei nebuvo numatyta jokių lengvatų kelionėms autobusu. Iki 50 proc. nuolaida miesto autobusų bilietams buvo suteikiama tik asmenims nuo 70 metų, o 80 proc. – nuo 80 metų.

Išanalizavusi situaciją, savivaldybės administracija pasiūlė pensinio amžiaus žmonėms iki 70 metų suteikti 50 proc. pusės metų ir metų vardiniams bilietams.

Pirmasis be lengvatos kioskuose kainuoja 144, o antrasis – 270 eurų. Mažiau už juos reikėtų mokėti, perkant internetu ar viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" būstinėje.

Dabar pensininkams iki 70 metų pusės metų bilietas kainuoja 72 eurus, metų – 135. Visuose platinimo taškuose naujieji lengvatiniai bilietai atsieina vienodai.

Norint įsigyti šiuos bilietus, pensininkams nereikia su savimi turėti jokių dokumentų, tik elektroninio bilieto kortelę. Pastarąją galima įsigyti ir kartu su perkamu bilietu.

Važiuojant autobusu ir naudojantis minėtais bilietais, būtina turėti pensininko pažymėjimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Girdejau kad

tokiu lengvatu administravimas ir aptarnavimas atsieina brangiau už visū pensininku vežiojima dykai

Loretai

Ponia Loreta, kiek jūs vaikų pagimdėt? Kur jie dabar? Vaikai turi išlaikyti nukaršusius tėvus, ar jūsiškiai jus išlaiko?

Na va

kaip gražu Klaipėdoj, išeini į pensiją, ir važiuoji už pusę kainos. Galėtu ir Kaunas taip pasielgt su senjorais, leisti važiuot už pusę kainos, arba iš vis už dyką, ne tiek visokiem šudniekiam išmėto, argi gaila kad pensininkas važiuos pigiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS