Lėšas naudos ir autobusų bilietų kompensacijoms | kl.lt

LĖŠAS NAUDOS IR AUTOBUSŲ BILIETŲ KOMPENSACIJOMS

Lėšas, surinktas iš rinkliavos už automobilių stovėjimą, norima panaudoti ir miesto autobusų bilietų kompensavimui. Didesnę nuolaidą jau siūloma suteikti pradinukams. Svarstoma galimybė lengvatą suteikti ir visiems pensininkams.

Klausimą dėl rinkliavos už automobilių stovėjimą miesto centre ir lėšų panaudojimo išplėtimą antradienį svarstė miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai.

„Tvarka patvirtinta, bet norime ją praplėsti. Nuo vasario 1-osios siūloma suteikti lengvatą miesto autobusų bilietams pradinukams. Ją reikės kompensuoti. Ateityje gal dar kažkas pasiūlys kokių lengvatų“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Dabar 1–4 klasių mokiniams terminuotam mėnesiniam vardiniam bilietui taikoma 80 proc. nuolaida. Jis atsieina 5,40 euro. Siūloma šios kategorijos bilietui pradinukams suteikti 95 proc. nuolaidą. Tada jis atsieitų 1,35 euro.

Skaičiuojama, kad lengvatiniu autobuso bilietu Klaipėdoje naudojasi 673 pradinukai. Jei skaičius nesikeistų, tai savivaldybei reikėtų biudžete numatyti beveik 25 tūkst. eurų kompensacijai.

Komiteto nariai atkreipė dėmesį, kad mero pavedimu savivaldybės administracija aiškinasi, ar būtų įmanoma suteikti lengvatą miesto autobusų bilietams visiems pensininkams, kiek tai kainuotų.

Dabar Klaipėdoje asmenims nuo 70 iki 80 metų yra suteikiama 50 proc. nuolaida miesto autobusų bilietams, nuo 80 metų – 80 proc.

„Svarstoma galimybė suteikti lengvatą nuo pensijos pradžios. Kokia bus nuolaida ir kokiam bilietui taikoma, dar neaišku. Svarstome galimybę ir kaštus“, – tvirtino L.Dūda.

Su tokiomis valdžiomis į pensiją išeisi sulaukusi 99 metų.

„Aš nenoriu būti nuo 60 metų pensininkė. Net įsižeisčiau“, – teigė tarybos narė Lilija Petraitienė. L.Dūda teigė, kad išeitis paprasta: „Nepirksite bilieto ir viskas“, – šmaikštavo vadovas.

„Tau šita nominacija negresia. Su tokiomis valdžiomis į pensiją išeisi sulaukusi 99 metų. Būsi visada jauna ir energinga“, – reziumavo tarybos narys Vidmantas Plečkaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ona

Kodel taip pergyvenate del ejimo,juk judeti tikrai reikia,kas nors viena stotele pesciomis nueina,tai jau gerai,viskas del sveikatos.o del bilietu vaikuciams,negalima taip nekesti vaiku,pavydeti,juk esame pensininkai,patys turim anuku,tegul tik mazina,dirbanciam pensininkui,vaikams,pasiseks ir mums padarys,kad galetume pigiau vaziuoti.tik bukim geri,nepykim,nepavydiekim.Viskas bus gerai,.

Vėtra

Kodėl pensininkams ? Kur važinėja pensininkas ? Parduotuvių pilna prie namų, šeimos gydytoją reikia pasirinkti kuo arčiau namų. Jeigu kompensuoti bilietus visiems pensininkams - nesąmonė !!! Todėl, kad dauguma jų - dirbantys !!! Gauna pensiją, atlyginimą ir dar kompensaciją nukakti iki darbo. Kita nesąmonė - pradinukams kompensuoti kelionę į mokyklą. Tegul tėvai leidžia vaiką į mokyklą prie namų . O jeigu nori leisti į prestižinę kitame miesto gale, tegul vežioja. Matomai Savivaldybė nebežino , kur dėti pinigus.

Pensininkas

Tarybiniais laikais troleibuso,autobuso bilietukas kainavo 0,04 kapeikos,finikulieriaus bilietukas 0,01 kapeiką.Vieną sustojimą žmonės neidavo pėsčiomis,visi susimokėdavo ir važiuodavo nors vieną sustojimą.Paskaičiuokite, kiek kartų pabrango ,tais laikais nereikėjo ir privačių mašinų ,visur nuvažiuodavai ir nebrangiai. mašinų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS