Liepų gatvėje – nauja šviesoforinė sankryža | kl.lt

LIEPŲ GATVĖJE – NAUJA ŠVIESOFORINĖ SANKRYŽA

Liepų gatvėje ateityje planuojama įrengti dar vieną šviesoforais reguliuojamą sankryžą, kuri turėtų atsirasti ties sankirta su Pievų gatve. Tikimasi, kad tai padės suvaldyti transporto srautus, kurie, prognozuojama, padidės dėl naujų objektų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, Liepų gatvė ir dabar pasižymi intensyviu eismu. Ypač rytinio ir vakarinio piko metu, kai susidaro transporto spūstys.

"Tai pagrindinis kelias, kuriuo į darbus ir iš jų važiuoja žmonės, gyvenantys priemiesčiuose. Ateityje Liepų gatvėje atsiras naujų objektų. Tad transporto srautai išaugs dar labiau. Reaguojame į situaciją, planuojame priemones, kad ateityje išvengtume problemų, pavyktų suvaldyti srautus", – komentavo direktorius.

Liepų gatvės ir Šiaurės prospekto kampe išdygs naujas prekybos centras. Šiuo metu vyksta projektavimo darbai. Prie kamino įsikurs IT parkas.

Plėtrą numato ir "Vakarų medienos grupė". Jau pradėtas statyti antrasis cechas. Su šiais planais susiję transporto srautai iki šiol nebuvo įvertinti.

"Teritorijos vystomos abiejose Liepų gatvės pusėse. Pakvietėme investuotojus aptarti situacijos, kaip reikės organizuoti eismą. Suderinome pozicijas, kad ateityje nekiltų problemų. Siekiame užtikrinti sklandų eismą Liepų gatve", – pabrėžė direktorius.

Numatoma, kad Liepų ir Pievų gatvių sankirtoje ateityje bus įrengta šviesoforais reguliuojama sankryža. Manoma, kad tai padės užtikrinti sklandų eismą šia arterija.

Kaip reikės organizuoti eismą Liepų gatvėje ateityje, miesto valdžia svarstė jau anksčiau. Įvertinti ne tik nauji verslo objektai, bet ir gyvenamieji objektai.

Klaipėdos savivaldybė buvo užsakiusi atlikti eismo srautų tyrimą-modeliavimą Liepų gatvės ruože nuo vadinamojo Palangos plento iki jo sankryžos su Joniškės gatve. Taip pat pirkti tokie pat darbai šios arterijos ruožui nuo Joniškės gatvės iki Šiaurės prospekto.

Ekspertai įvardijo problemines vietas, pateikė kelis siūlymus, kaip pagerinti eismo organizavimą Liepų gatvėje. Keblumų keliančiose sankryžose rekomenduota įrengti turbožiedinę, šviesoforinę sankryžas, pailginti lėtėjimo ar įrengti žaliąją juostas.

"Kadangi atsirado dar vienas žaidėjas, kuris didina pajėgumus, o kartu didės ir transporto srautai, reikėjo įvertinti tą faktą", – teigė vadovas.

Kada pamatysime pokyčius, priklausys nuo projektų įgyvendinimo. S.Budino teigimu, gali būti, kad nauja šviesoforais reguliuojama sankryža atsiras jau kitų metų rudenį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Wbe

Nuo kolegijos išvažiuoti neįmanoma. Čia reikia šviesoforo ir kiek jau avariju čia buvo. Baisi sankryza ir labai pavojinga.

Nijolė

Išvažiuoti iš Jaunystės g. nuo Kolegijos į Liepų gatve darosi vis sudėtingiau, ypač piko valandomis. Čia jau seniai reikia reguliuojamos sankryžos

Tele

Nieko paleiskite furas tai zinosite kokie srautai ,o tai greit Baltijo ir Taikos pr uzdus ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS