Liepų gatvėje – prekybos centrų kompleksas | kl.lt

LIEPŲ GATVĖJE – PREKYBOS CENTRŲ KOMPLEKSAS

Liepų gatvėje griaunami sovietinių laikų sandėliai, teritorija valoma ir ruošiamasi prekybos centro statybai. Čia turėtų įsikurti 21 tūkst. kv. metrų ploto statybinių medžiagų ir maisto prekių prekyvietės.

Po vienu stogu – du objektai

Buvusi prekybos bazių ir sandėlių teritorija Liepų gatvėje prieš du dešimtmečius priklausė tarprajoniniam susivienijimui "Žemės ūkio technika".

Pastaruoju metu čia veikė daugybė smulkiųjų įmonių, šioje vietoje nuomojusių patalpas.

Šiuo metu 4,6 ha ploto sklype verda darbai. Iš viešai pateiktos projekto vizualizacijos matyti, jog Liepų g. 81 adresu ketinama statyti prekybos centrų kompleksą.

Panašu, jog čia turėtų įsikurti prekybos centras "Maxima" ir statybinių medžiagų parduotuvė "Senukai".

Šio objekto atidarymas numatomas 2020 m. pirmąjį ketvirtį.

Bendrovės VPH, kuri vysto šį projektą, partneris Artūras Šukys patvirtino, jog šiuo metu jau vyksta statybos darbai, nes gauti visi statybas leidžiantys suderinimai.

"Šio objekto atidarymas numatomas 2020 m. pirmąjį ketvirtį. Dabar statybos vyksta visu tempu. Tikimės, jog projektą pavyks pabaigti numatytu laiku", – patikino A.Šukys.

Iš viso pastato ploto nuomai bus skirta 19 tūkst. kv. metrų ploto.

Šalia prekybos centro turėtų atsirasti 567 automobilių vietos. Jos projektuojamos palei Liepų gatvę.

Į sklypą – penkios įvažos

Į prekybos paskirties statinį turėtų būti įrengti keturi įėjimai.

Iš šiaurinės pusės projektuojami iškrovimo ir krovimo vartai sunkiasvorėms transporto priemonėms.

Į sklypą planuojama įrengti 5 įvažas – trys bus iš Pievų gatvės, viena – iš Liepų gatvės, viena turėtų atsirasti iš Šiaurės prospekto pusės.

Pastatas skirstomas į tris funkcines zonas. Sklypo vakarinėje pusėje įsikurs maisto prekių parduotuvė, centrinė dalis, skirta smulkiesiems nuomininkams, rytinėje pastato dalyje įsikurs statybinių ir pramoninių prekių parduotuvė.

Numatomi keli įėjimai į maisto prekių parduotuvės zoną iš Liepų gavės pusės.

Patekimai į smulkiųjų nuomininkų patalpas numatomi iš centrinėje pastato zonoje suformuotos automobilių stovėjimo aikštelės.

Patekimas į statybinių ir pramoninių prekių parduotuvę numatomas iš Liepų gatvės pusės.

Iš D kategorijos gatvės numatomas patekimas į statybinių ir pramoninių prekių parduotuvės zoną, skirtą klientams automobilyje aptarnauti.

Ūkinė pastato zona projektuojama mažiausiai matomoje, su geležinkelio keliu besiribojančioje šiaurinėje sklypo dalyje.

Keis eismo schemas

Dėl naujo prekybos centro teks pertvarkyti eismą viena judriausių uostamiesčio gatvių.

Liepų gatvės važiuojamąją dalį numatoma išplatinti, ties sankryžomis įrengiant papildomas eismo juostas.

Kur važiuojamoji dalis nėra platinama, ten bus įrengiamas naujas asfalto dangos viršutinis sluoksnis.

Liepų gatvėje, tarp Garažų ir Pievų gatvių, numatoma įrengti viešojo transporto stoteles su keleivių laukimo paviljonais.

Ties Pievų gatve, sankryžos prieigose, projektuojamos keturios eismo juostos. Šioje sankryžoje eismui reguliuoti numatoma įrengti šviesoforą.

Liepų gatvėje, ties Garažų gatve, projektuojama po tris eismo juostas, po dvi eismo juostas važiuoti tiesiai, vieną eismo juostą posūkiui į kairę ir vieną eismo juostą posūkiui į dešinę.

Šioje sankryžoje numatoma įrengti naują šviesoforą.

Liepų gatvėje, ties Šiaurės prospektu esančios sankryžos prieigose, projektuojama po tris eismo juostas, po dvi eismo juostas važiuoti tiesiai, vieną eismo juostą posūkiui į kairę ir vieną eismo juostą posūkiui į dešinę.

Sankryžoje numatoma įrengti naują šviesoforą.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Taikos

Tik nereikia keiksnoti Senukus.AS praeitais metais uz daugiau kaip 600 euru nusipirkau septynis kilimus.Tokiu kainu niekada nemaciau....

Zenonas

Paskaitai komentarus, ir liūdna pasidaro. Koks čia miesto senamiestis ar centras?! Baigianti sunykti tarybinių laikų pramoninė zona! Gelžbetonis, Fanera, Baldai, buvęs Sirijus, ESO, autibusų parkas ir t.t. Ar reikalingi fabrikai miesto ribose? Prekybcentrių lyg ir netrūksta, bet kas neišsilaiko-užsidaro!

tomui

Kai esi besmegenis, tau tikrai niekas nepadės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS