Lietuvininkų aikštėje – sunykę rožynai | kl.lt

LIETUVININKŲ AIKŠTĖJE – SUNYKĘ ROŽYNAI

Klaipėdiečiai apgailestauja dėl Lietuvininkų aikštėje sunykusių rožynų. Kai kurie miestiečiai įsitikinę, kad taip nutiko dėl kelerius metus juos dengusios lauko kavinės, kuriai įrengti leidimą davė savivaldybė.

Liko tik prisiminimuose

Pasak klaipėdietės Viktorijos, anksčiau miestiečiai Lietuvininkų aikštę buvo pakrikštiję rožių vardu. Moteris prisiminė, kad šioje viešojoje erdvėje augo įspūdingi rožynai.

„Buvo tikrai labai gražu. Nuostabus kampelis. O kas dabar? Rožės normaliai auga tik vienoje klomboje. Kitose tik stagarai kyšo. Vargu, ar rožės atsigaus ir žydės“, – svarstė moteris.

Klaipėdietė įsitikinusi, kad dėl sunykusių rožynų kaltas jas dengęs lauko kavinės paviljonas.

„Kelerius metus čia stovėjo gargaras. Užstojo saulę, o rožėms jos reikia. Dėl to ir sunyko gėlės. Gražiai atrodo tik ta klomba, kuri nebuvo uždengta. Gal šios gėlės ir pražys, kitos – abejoju. Šiemet kavinės nebėra ir matosi visai kitas vaizdas“, – teigė moteris.

Gyventoja stebėjosi, kodėl savivaldybė išdavė leidimą statyti lauko kavinę tokioje vietoje. Juolab kad laikiną objektą nuo stacionaraus skyrė gatvė.

„Tikrai priimtas keistas sprendimas“, – sakė moteris.

Klaipėdietės nuomone, rožes turėtų atsodinti leidimą lauko kavinei išdavę asmenys.

„Leido tokią kvailystę, tad dabar turi atsakyti. O gal tai padarys patys verslininkai. Atgimimo aikštė taip išpuošta. Nepalyginsi su Lietuvininkų“, – kalbėjo moteris.

Dėl leidimo kilo diskusijų

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas prisiminė, kad buvo ilgai svarstoma, ar išduoti leidimą kavinei Lietuvininkų aikštėje įrengti.

„Verslininkai žadėjo išsaugoti gėlynus, juos aptverti. Taip pat aptvarkyti aikštę, jei reikės. Dėl to ir buvo suteiktas leidimas. Šiaip jie dirbo tvarkingai ir savo žodžio laikėsi. Bendras vaizdas tikrai buvo geras“, – pažymėjo vyriausiasis specialistas.

R.Armonas teigė, kad paprastai lauko kavines įsirengiantys verslininkai įsipareigoja vietą palikti tvarkingą, tokią, kokia ji buvo prieš objekto atsiradimą.

„Gėlės ir kitose miesto vietose miršta. Nebūtinai taip nutinka dėl kažkieno kaltės“, – pastebėjo vyriausiasis specialistas.

Rožynai bus atgaivinti

Pasak vyriausiojo specialisto, leidimas įrengti lauko kavinę išduodamas pagal gautus verslininkų prašymus. Dėl tokio objekto įrengimo Lietuvininkų aikštėje šiemet jo negauta.

„Jei sulauktume, nagrinėtume prašymą. Leidimas įrengti lauko kavinę būtų išduotas, jei tam pritartų visi specialistai“, – komentavo vyriausiasis specialistas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė patikino žinanti situaciją apie sunykusius rožynus Lietuvininkų aikštėje.

„Rožės ten yra, bet labai silpnos. Dabar kavinės nebeliko. Gal jau ir neatsiras. Ketiname šioje vietoje atsodinti rožynus“, – sakė vedėja.

Mieste – įvairios gėlės

Uostamiestyje jau pradėtos sodinti vasaros gėlės. Naujais žiedais padabintos ir pastatomos vazos, pakabinami loveliai, tūrinės kompozicijos.

Pastarųjų šiemet mieste – penkiomis daugiau. Papildomos tūrinės kompozicijos papuošė Teatro aikštę, Pilies gatvės automobilių stovėjimo aikštelę, Danės krantines ir Liepų gatvę prie savivaldybės. Naujomis gėlėmis jau džiugina ir Atgimimo aikštės gėlynai.

Klaipėdoje sodinamos labai įvairios gėlės, tarp kurių – svyrančios ir paprastosios pelargonijos, begonijos, ramunėlės, bakopos ir kitos.

Augalų sodinimo darbai bus tęsiami ir šią savaitę. Gėlės bus įkurdinamos Skulptūrų parke, Pempininkų skvere prie fontano, Poilsio parko prieigose, Lietuvininkų aikštėje.

Kiek atsieis vasarinis gėlių sodinimas, kol kas nėra aišku. Tiksli suma paaiškės užbaigus darbus. Ji priklausys ir nuo gėlių skaičiaus.

GALERIJA

  • Lietuvininkų aikštėje – sunykę rožynai
  • Lietuvininkų aikštėje – sunykę rožynai
  • Lietuvininkų aikštėje – sunykę rožynai
  • Lietuvininkų aikštėje – sunykę rožynai
  • Lietuvininkų aikštėje – sunykę rožynai
  • Lietuvininkų aikštėje – sunykę rožynai
  • Lietuvininkų aikštėje – sunykę rožynai
  • Lietuvininkų aikštėje – sunykę rožynai
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kadaise

toje aikštėje buvo gražu ir smagu leisti laiką. Visada buvo daug mamyčių su vaikais, laipiojančiais ant inkarų (kur jie dingo?), besifotografuojančių prie didžiulių akmens rutulių (kam jie patrukdė?)... Liko tik prisiminimai ir nuotraukos.

nostalgija

O kadaise buvo tokia graži, žydinti aikštė! 2000 E kažkam kas mėnesį nepelnyti.

>

Klausimelis,o metaline,tvorele,matyt is Rusijos kapiniu nusiziurejot,spiliaus su zvaigzde betruksta ,bus "komplektas". P.S Taip nugyventi,apdergti,subjauroti miesta," talento" reikia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS