Lietuviškos braškės – tik turtingiesiems | kl.lt

LIETUVIŠKOS BRAŠKĖS – TIK TURTINGIESIEMS

Uostamiesčio turguose ir prekyvietėse pradėta prekiauti lietuviškomis braškėmis. Pastarųjų kaina – šokiruoja. Kai kur prašoma net 10 eurų už kilogramą.

Brangiau nei pernai

Braškių kainų metamorfozės verčia aikčioti. Išsiilgę šių uogų gyventojai pamatę skaičius numoja ranka.

"Paprastiems mirtingiesiems braškės tapo neįkandamos. Pernai jau stebėjomės, kai 9 eurus kainavo. Kasmet vis brangiau ir brangiau", – audrinosi klaipėdietė Irena.

Dar viena pirkėja sakė lietuviškų braškių perkanti tik anūkams. Esą pati į šias gėrybes nepretenduoja.

"Parnešiu keletą vaikams ir viskas. Tokia brangybė, kad valgyti sarmata. Mes, pensininkai, palauksime Joninių, kol atpigs", – liūdnai šyptelėjo Danutė.

Ant prekybininkų prekystalių išrikiuotos uogos ne tik iš Lietuvos, bet ir Graikijos, Belgijos, Lenkijos.

Atvežtosios braškės kone dvigubai ar trigubai pigesnės už vietines.

Tačiau žmonėms, kaip patys prasitarė, aktualiau savas ūkis.

Pernai kilogramo kaina buvo 9, o šiemet, pasak Naujojo turgaus direktoriaus pavaduotojo Vidmanto Mickaus, siekia net 10 eurų.

"Pirmosios uogos visada brangiausios", – tarstelėjo jis.

Nesiskiria nuo lenkiškų?

Lietuviškos brakšės į Naująjį turgų atkeliavo maždaug prieš savaitę.

"Labai brangios, dešimt eurų už kilogramą. Lenkiškos – pigesnės, yra ir po 3, 3,5 euro už kilogramą", – skaičiavo direktoriaus pavaduotojas V.Mickus.

Pašnekovo žodžiais, žmonės pirkti neskuba.

"Lenkai tą patį užaugina, dar 500 km veža ir nieko. Vis tiek apsimoka. Jau turime ir lietuviškų bulvių. Kainos, priklausomai nuo dydžio, svyruoja nuo 60 centų iki euro. Buvo labai keistas pavasaris, nešalta, bet atrodo tarsi viskas mėnesį vėluotų", – įžvelgė pavaduotojas.

Išgraibstė akimirksniu

Lietuviškų braškių kainos kandžiojasi ne visur.

Klaipėdos rajono Pažvelsio kaime įsikūrusio "Ąžuolyno ūkio" savininkė Jurgita Butkė teigė trečiadienio rytą nuskynusi 15 kilogramų uogų. Pastarųjų neliko akimirksniu.

Už kilogramą uogų moteris prašo 5 eurų.

"Jau prieš pusantros savaitės turėjome lietuviškų braškių. Bet ne tiek, kad galėtume masiškai prekiauti turguje. Prieš porą dienų derlius nudžiugino – net 15 kg. Auginame lauke po priedanga. Jei būčiau turėjusi šimtą kilogramų, viską ir būtų nupirkę. Labai saldžios, skanios", – pasakojo J.Butkė.

Moteris teigė pati netekusi žado, kai nuvyko į vietinį turgų.

"Trečiadienį Gargžduose lietuviškų braškių kilogramas atsiėjo 9 eurus. Mažos, rūšiuotos – pigesnės, po 4 eurus. Kaip paprasta klientė paklausiau, ar perka, tai sakė, kad labai. Vadinasi kaina – ne problema", – nusistebėjo J.Butkė.

Praėjusiais metais pirmųjų lietuviškų braškių ji sulaukė birželio 9-ąją, užpernai – gegužės 24-ą.

"Pernai pirmuosius kilogramus pardaviau už 12 eurų, paskui kaina krito. Kas kiek gali, tas tiek moka. Kiekvieni metai mums yra eksperimentas su gamta, uogomis, veislėmis ir rūšimis", – aiškino ūkininkė.

Manoma, kad iki Joninių lietuviškos braškės turėtų atpigti.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Kaunietis

Tos Lietuviškos braškės žmogaus fekalijomis treštos.Į sveikatą......Apsišiks turtuoliai ar nudvės.

-a

Tuoj visks bus tik turtingiesiems

Karolis

Sutinku, kad visur tiek Lietuvoje tiek Lenkijoje naudojamos trasos 100% ta zinau. O del kainu tai galiu sakyti, kad kainas ispucia perpardavinetojai tarkim ukis braskes didmena parduoda po 1.5-2,5eu uz kg tai kol pasiekia prekybos vietas kaina isauga 3-4 kartus nes braskes Lietuviskos pereina per maziausiai 2 perpardavinetojus kol pasiekia prekybos vietas. Ir tada turim kad lietuviskos braskes kainuoja 10eu uz 1kg.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS