Makiažo meistrė L. Šimulytė ieško rakto į moters sielą | kl.lt

MAKIAŽO MEISTRĖ L. ŠIMULYTĖ IEŠKO RAKTO Į MOTERS SIELĄ

Klaipėdietę Liną Šimulytę gerai pažįsta būsimieji vizažo meistrai, taip pat muzikinio televizijos projekto "Lietuvos balsas" dalyviai. Kosmetologė ir makiažo specialistė šiandien džiaugiasi, jog kažkada išdrįso mesti nemėgstamas studijas ir paklausyti širdies balso. Net patyrusi verslo nesėkmę Lina nesuabejojo, kad yra teisingame kelyje.

Teko uždaryti studiją

– Pirmas bandymas įsukti savo verslą nebuvo sėkmingas. Kodėl?

– Klaipėdoje tuo metu vyko daug permainų, nebuvau pirmoji, atidariusi nuosavą grožio studiją. Gal kiek paskubėjau, savas verslas reikalauja komandos, pritrūko tam tikrų įgūdžių, ėmė strigti mano pačios kūryba, tobulėjimas. Nutariau uždaryti studiją, tačiau pažadėjau sugrįžti. Šiuo savo pavyzdžiu parodau tai, ko daugelis bijo, – nesėkmės. Nemeluosiu, išgyvenau, kaip atrodysiu kitų žmonių akyse, tačiau dėl nieko nesigailiu. Užaugau ir kaip profesionalas, ir kaip žmogus. Visą dėmesį ir laisvą laiką paskyriau darbui su klientais ir asmeniniam tobulėjimui.

– Tiesa, kad baigusi vidurinę mokyklą pasirinkote ekologijos studijas?

– Tėvai padėjo išsirinkti studijų kryptį, be to, mokykloje gerai sekėsi biologija. Tačiau mokslai šlubavo, užduotys pasirodydavo per sunkios, įvertinimai ir motyvacijos stoka leido suprasti, kad tik vykdau pareigą. Pasakiau sau, kad taip tęstis negali. Kursinio darbo gynimo išvakarėse, kai situacija tapo visai beviltiška, mečiau studijas. Bijojau tėvų reakcijos, jie buvo šokiruoti tokio mano poelgio, bet suprato, kad neturi pasirinkimo, kaip tik pritarti. Kitą dieną  atsiverčiau žurnalą "Kur stoti?" ir nusprendžiau, kad noriu būti grimerė, suktis tarp žvaigždžių užkulisiuose. Leidau išsipildyti pirmai man į galvą šovusiai minčiai, ko suaugusieji paprastai nedaro. Pasirinkau kosmetologijos studijas tarsi įrodymą artimiems žmonėms, kad kažką galiu. Besimokydama Klaipėdos kolegijoje, sutikau nuostabią dėstytoją Lolitą Žulpienę. Jei 1990 m. Lietuva būtų turėjusi internetą, dabar L.Žulpienė būtų tikrų tikriausia vizažo žvaigždė. Vyresnės klientės – Klaipėdos ponios tikrai ją atsimena, nes Lolita darė įtaką moterų grožio, estetikos, išvaizdos suvokimo vystymuisi. Ji ir mane įkvėpė bei palaikė.

"Jautrūs kaip moterys"

– Kaip už kadro atrodo darbas su televizijos žmonėmis? Kas vyksta ten, kur žiūrovai negali būti, – užkulisiuose?

– Tai nuostabi patirtis, dirbti televizijos užkulisiuose man labai patinka. Kalbant apie "Lietuvos balsą", sutikau daug žmonių, kurie 10–15 metų už mane jaunesni, tačiau mąsto ir mato naujoviškai, kitaip. Po kelerių metų tai bus nuostabi banga profesionalių ir talentingų atlikėjų, kurie darys įtaką ne tik muzikos, bet ir mados pasauliui. Jų veržlumas ir novatoriškumas įkvepia.

– Kokių keisčiausių klientų poreikių jums asmeniškai teko sulaukti?

– Prieš pasirodant kiekvienam klientui labai nerimauju, nesvarbu, ar tai žymus žmogus, ar išleistuvėms besiruošianti mokinukė. Dažniausiai visi kuriozai vyksta pačios paslaugos metu. Būna, kad su klientais kikename iki ašarų arba nuotakos iš jaudulio pradeda verkti. Šie momentai įsimintiniausi, nes makiažas paprastai būna paskutinė stotelė prieš lemtingą ceremoniją. Smagu, kad dėl visų naudojamų makiažo technikų ašaros nėra problema.

– O stipriosios lyties atstovus taip pat grimuojate?

– Grimas jaunikiams seniai nebe naujiena. Dėl pasikeitusių technologijų, atsiradus HD formatui, tapo daug pigiau vizažistui nugrimuoti vyrą nei vėliau nuotraukų retušavimo specialistui dirbti su jaunikio veidu, kuris irgi nebūna tobulas. HD formatas labai išryškina veido odos nelygumus, kuriuos greičiau ir patogiau sutvarkyti makiažo meistrui. Žinoma, filmavimui, fotosesijai ar eiti prie altoriaus ruošiami vyrai nėra tiek daug grimuojami, kaip galima įsivaizduoti.

– Ar ir blakstienas jiems dažote?

– Vadinu tai blakstienų spalvinamu, jeigu jos labai baltos ir pūkinės. Bet tai vienetiniai atvejai. Paprastai sušukuojami antakiai, drėkinama ir suvienodinama odos spalva skysta ir sausa pudromis, lūpos šiek tiek patepamos vazelinu. Vyrai – vienodai jautrūs, kaip ir moterys, todėl svarbu juos aptarnauti tinkamai, elgtis pagarbiai, švelniai, nekikenti, nesišaipyti, nebent pats klientas nori pasijuokti iš situacijos. Tuomet mielai palaikau dialogą.

Prašo padaryti M.Monroe

– Ko gero, makiažu neatpažįstamai pakeičiate moterį. O gal priešingai – tik paryškinate veido bruožus?

– Ir taip, ir ne. Makiažo galia – beribė. Viskas priklauso nuo situacijos, vietos, progos, tą pačią moterį gali transformuoti arba pabrėžti jos privalumus. Savo klientui padarysiu tokį makiažą, kokio jam reikės. Visada malonu girdėti ponių pageidavimus: "Lina, šiandien yra ypatinga diena. Eisiu į teminį vakarą ir man reikia atrodyti kaip Marilyn Monroe."

– O kam pati teikiate pirmenybę?

– Giliai širdyje esu už natūralumą. Viduje man sunku, kai moteris paprašo labai ryškaus makiažo, nors pagal savo stilistinį tipažą yra švelnesnė. Visų svarbiausia, kad ji jaustųsi gerai. Kalbu ne tik apie išvaizdą, bet ir psichologinius dalykus. Makiažas yra įrankis, padedantis atrasti save, sukurti portretą tos vidinės moters, kurią ji įsivaizduoja. Ta vidinė moteris gali būti gašli arba labai dvasinga, arba natūrali, švelni ir atleidžianti. Svarbiausia per kelias pirmąsias akimirkas tai suprasti ir pasiekti, kad jos išorė su vidumi gražiai derėtų. Jeigu moteris yra ekspresyvi, emocinga, garsiai kalbanti, skambiai besijuokianti, jai tiks ryškesnis makiažas. Santūresnei moteriai geriau rinktis švelnesnius atspalvius. Pasidažiusi ji turi jaustis patogiai ir jaukiai.

Prireikia ir 50 gramų

– O kokį makiažą kasdienybėje renkatės pati?

– Manau, esu menininkė – tai priklauso nuo nuotaikos. Vieną dieną galiu pasidažyti greitai, kitą dieną tai užtrunka labai ilgai. Paprastai daug kosmetikos nenaudoju. Į gatvę išeinu tik subtiliai paryškinusi akis ir odą patepusi natūralios spalvos toniniu kremu. Tačiau rankinėje visada yra ryškesnis lūpdažis, tinkamas visoms progoms.

– Papasakokite, kokiomis ekstremaliomis sąlygomis jums yra tekę dirbti?

– Beveik visi užsakymai, kurie yra ne salone, jau ekstremalūs. Jeigu darbas vyksta labai šaltoje patalpoje, svarbiausia pasirūpinti 50 gramų. Šią vasarą dariau makiažo pataisymus kopose, teko grimuoti visiškai apleistame pastate, kur vyko fotosesija, dažyti trečią ryto mašinoje pakeliui į Nidą. Didžiausia blogybė su suprakaitavusiais šokėjais. Atsimenu 2009 m., kai "Žuvėdros" šokėjai laimėjo auksą Europos ar pasaulio čempionate Vilniuje. Vaikinai po ketvirtfinalio ir pusfinalio žliaugė kiaurai. Skaistutė Idzelevičienė priėjo ir paprašė, kad juos sutvarkyčiau. Liepiau jiems greitai nusiplauti Egipto žemę, kuri varvėjo lašeliais ir panaudojau tam tikrą techniką – vandeniui atsparią skystą pudrą. Tepiau veidą, kaklą, tada paprašau sunešti visus turimus plaukų lakus ir pudrą užfiksavau laku. Tuo momentu sukilo adrenalinas, viskas vyko žaibišku greičiu, gal septynis vaikinus sutvarkiau per penkias, dešimt minučių. Tokiuose nesaloniniuose užsakymuose aš "kaifuoju".

– Turbūt liejate prakaitą ir šventinėmis dienomis, ir savaitgaliais?

– Grožio specialistams tenka dirbti tada, kai kiti švenčia. Nuo jų profesionalumo, gebėjimų nemažai priklauso ir šventės sėkmė.

Klausėsi 600 žmonių

– Ar atrandate laiko asmeniniam gyvenimui?

– Toks aktyvus darbas padeda mums su draugu atlaikyti asmeninius išbandymus. Dirbu iki vėlumų, neturiu grafiko, jei reikia, kraunu lagaminą ir išvažiuoju, todėl tarpusavio pasitikėjimas yra neįkainojamas ir tik sustiprina santykius.

– Be visų savo veiklų dar ir dėstytojaujate.

– Man patinka mokyti, tai darydama ir pati mokausi. Turiu dešimt metų darbo patirties makiažo studijoje, tad savo žiniomis galiu pasidalyti su kitais. Vilniuje vykusiame didžiausiame šalyje vizažistų kongrese "The Make Up Lovers" į mano vedamą seminarą susirinko beveik šeši šimtai klausytojų. Dėstau būsimiesiems vizažistams, paruošiu juos darbui su klientais.

– Kokių dar hobių turite?

– Visi jie yra susiję su profesija, nuo kostiumo ir mados istorijos iki fotografijos, grafinio dizaino, piešimo. Mane įkvepia  Eugenijus Skerstonas, įvaizdžio guru ir knygų autorius.

Vizitinė kortelė

Gimė 1984 m. gegužės 7 d. Klaipėdoje.

Baigė Klaipėdos "Versmės" progimnaziją (buvusi Klaipėdos 6-oji vidurinė mokykla).

Klaipėdos valstybinėje kolegijoje įgijo kosmetologijos bakalauro laipsnį.

Klaipėdos universiteto Tęstinių studijų institute baigė visuomenės sveikatos bakalauro studijas.

GALERIJA

  • Makiažo meistrė L. Šimulytė ieško rakto į moters sielą
  • Makiažo meistrė L. Šimulytė ieško rakto į moters sielą
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kita kliente

O aš noriu padėkoti Linai, kad jau ilgus metus mane padažo įvairioms mano šventėms ir lieku visada patenkinta ir graži. Net po to būna gaila nusivalyti makiažą :))

Kliente

Teko darytis makiaza..gal padazyta buvau ir neblogai,bet visai nelaike

na taip

meistrė o pačios veidas ...hmm..kaip čia pasakius..Nedaro įspūdžio.Gal būt čia toks stilius-makijažas be makijažo?Kaip kad dabar yra menas be Meno
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS