Medikai kviečia nuo ligų pabėgti dviračiu | kl.lt

MEDIKAI KVIEČIA NUO LIGŲ PABĖGTI DVIRAČIU

  • 0

Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikai dvyliktą kartą sės ant dviračių ir savo pavyzdžiu ragins klaipėdiečius gyventi sveikiau bei rūpintis savo širdimi. Į žygį nuo Jūrininkų ligoninės iki Jūrininkų prospekto jie kviečia jungtis visus klaipėdiečius.

Specialistus neramina, kad kas antra mirtis Lietuvoje – dėl kraujotakos sistemos ligų.  Kasmet nuo jų  Lietuvoje miršta daugiau nei 23 tūkst. žmonių. Deja, bet šis skaičius nemažėja, o mirtingumo nuo kraujotakos ligų rodiklis 2,3 karto viršija ES šalių vidurkį. Lietuva yra ketvirta nuo galo po Bulgarijos, Latvijos ir Rumunijos.

Per metus vien Klaipėdos jūrininkų ligoninėje dėl širdies ligų gydosi per 4 tūkst., o ambulatoriškai konsultuojama per 15 tūkst. pacientų.

„Tačiau medikų pareiga nėra tik gydyti. Sėdę ant dviračių mes norime atkreipti dėmesį į širdies ligas ir savo pavyzdžiu parodyti, kad daug kas priklauso nuo paties žmogaus. Sveikas gyvenimo būdas, subalansuota mityba, judėjimas padeda išvengti ligų, kurias įgyjame ne paveldėdami, o tingėdami“, – sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

Pasaulinės širdies dienos proga, spalio 1 d., sekmadienį, 12 val. visi, ne tik medikai, bet ir pacientai, jų artimieji, sveiką gyvenseną propaguojantys klaipėdiečiai kviečiami prisijungti ir dalyvauti dviračių žygyje.

Jo startas 12 val. prie Klaipėdos jūrininkų ligoninės, o finišas – prie Jūrininkų prospekto.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS