Medis butą pavertė ola | kl.lt

MEDIS BUTĄ PAVERTĖ OLA

Budelkiemio gatvės 17-ojo daugiabučio namo gyventojams dar kelis mėnesius teks kęsti tamsą, drėgmę, pelėsių tvaiką namuose ir baimę – ar nebus suniokotas jos turtas. Moters bėdų priežastis – per arti langų augantis medis, kuris niekaip nepašalinamas.

Šakos daužosi į balkoną

Pasak klaipėdietės, po langais augantis medis rūpesčių kelia ilgą laiką.

Moteris tvirtino, kad jau kelerius metus bando susitarti su daugiabučių namų savininkų bendrijos „Smiltelė“, kuriai priklauso Budelkiemio gatvės 17-asis pastatas, pirmininku. Gyventoja siekia, kad plačiašakis būtų pašalintas ar labiau apgenėtas.

„Medis auga labai arti namo. Jis yra didelis, pasviręs. Pučiant smarkiam vėjui, šakos daužosi į mūsų balkoną. Bijome, kad gali jį suniokoti“, – nuogąstavo klaipėdietė.

Gyventojos teigimu, po langais augantis medis užstoja šviesą. Bute nuolat tamsu lyg tunelyje, drėgna. Jau jaučiamas ir pelėsio kvapas.

„Pastaruoju metu turime net dienos metu nuolat laikyti įjungtą dirbtinį apšvietimą. Tai tikrai nėra malonu“, – guodėsi moteris.

Klaipėdietė pripažino, kad ne kartą kreipėsi į bendrijos pirmininką, išsakė savo bėdas, prašė, kad per arti namo augantis medis būtų nupjautas ar daugiau apgenėtas.

„Kartą buvo nupjauta viena šaka, bet tik tiek. Vėliau medis dar labiau išsikerojo ir toliau užstoja visą šviesą. Ta viena šaka – tik lašas jūroje“, – tikino moteris.

Nupjauti planuoja rudenį

Paskutinį kartą moteris sulaukė atsakymo, kad kreiptasi į savivaldybę dėl leidimo genėti medį. Leidimas gautas, o darbai bus atlikti, kai nukris lapai.

„Ši problema tęsiasi kelerius metus. Bijau, kad, nukritus lapams, niekas jokių darbų neatliks. Įdomu ir tai, kad šalia yra darželis. Prieš mėnesį buvo keičiama įstaigos tvora. Visi stori medžiai buvo nupjauti. Lapai darbams netrukdė“, – pastebėjo gyventoja.

Daugiabučių namų savininkų bendrijos „Smiltelė“ pirmininkas Žimantas Poškus patikino, kad medis bus pašalintas rudenį.

„Gyventojai lietuviškai pasakėme, kad iš savivaldybės gautas leidimas medžiui pašalinti ir rudenį jį nupjausime. Dabar negalime vykdyti tokių darbų. Medis turi numesti lapus. Niekas nešalina, kai jie žaliuoja. Tokie darbai atliekami arba anksti pavasarį, arba rudenį. Gyventojai galvoja, kad paskambina ir visi iš karto bėga medžio pjauti“, – dėstė pirmininkas.

Įplieskia konfliktus tarp gyventojų

Anot Ž.Poškaus, senais laikais gyventojų prisodinti per arti namų medžiai dabar kelia nemažai problemų. Plačiašakiai tarp kaimynų įplieskia ir konfliktus.

Vieni reikalauja, kad medis būtų pašalintas ar apgenėtas, o kiti piktinasi tokiais darbais, kviečia tarnybas, kad patikrintų, ar darbai atliekami turint leidimą.

„Minėta problema bus išspręsta. Turime dar du medžius, kuriuos reikia nupjauti kitame kieme. Kartu atliksime darbus. Jie kainuoja nemažus pinigus“, – pažymėjo pirmininkas.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vyriausioji specialistė Romualda Chuševė konstatavo, kad medžių nerekomenduojama šalinti ar genėti vegetaciniu laikotarpiu.

Tokiu metu plačiašakiuose gali būti paukščių lizdų, kirminų, kuriais maitinasi sparnuočiai. Tokia rekomendacija nurodoma ir savivaldybės išduodamame leidime minėtiems darbams atlikti.

„Žinoma, yra situacijų, kai esame priversti šalinti medžius jų vegetaciniu laikotarpiu. Šiemet tai daroma keičiant darželių tvoras. Priešingu atveju nepavyktų įsisavinti visų lėšų, visų darželių aptverti laiku“, – aiškino vyriausioji specialistė.

Vegetaciniu laikotarpiu gali būti pašalinti ir nuo audrų nukentėję, pavojingi medžiai.

GALERIJA

  • Medis butą pavertė ola
  • Medis butą pavertė ola
  • Medis butą pavertė ola
  • Medis butą pavertė ola
  • Medis butą pavertė ola
  • Medis butą pavertė ola
  • Medis butą pavertė ola
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Domas

Blogas pasakymas,,kerta-negerai, .nekerta-irgi blogai".Visi mylime gamtą.Išskyrus tuos kurie arba bjauraus charakterio, arba nesveiki galva.Jeigu tau tamsu bute-retink šakas.Bet manau kad ir taip jiems bus negerai.Nes jam visas pasaulis kaltas, visi yra swolačiai ir visi kalti dėl visko.Savivaldybė turėtu atsižvelgti į daugumos žmonių nuomonę.Bet ji kažkodėl reaguoja tik į tuos retus ir asmeniškus atskirų žmonių nepasitenkinimus.

gerai Anonimas parašė-

imk ir pats nusikarpyk tas šakas o ne kirsk daugiametį.Čia tau ne agurkas-per mėnesį neužauga..

Ita

O kaina kokia isstatys ,mazai nepasirodys ,prie musu namo augo didoki krumai tai uz ju nukirtima isstate apie 396,00
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS