„Memelio mieste“ kurs kultūros, pramogų, verslo centrą | kl.lt

"MEMELIO MIESTE" KURS KULTŪROS, PRAMOGŲ, VERSLO CENTRĄ

"Memelio miesto" teritoriją planuojama paversti miestiečių, turistų traukos centru, kur kiekvienas norėtų sugrįžti, miesto puošmena. Rastas investuotojas, kuris pasiryžo naujam gyvenimui prikelti Klaipėdos centre prie marių esančią erdvę, kuri dešimtmetį merdėjo.

Pristatė vystymo gaires

"Memelio teritorijos" atgimimu nusprendė pasirūpinti nekilnojamojo turto vystymu užsiimanti įmonių grupė "Stemma Group". Kompanija pasirašė sutartį dėl bendrovės "Memelio miestas" akcijų įsigijimo. Vyksta įmonės perėmimo procesas.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko kabinete įmonių grupės "Stemma Group" savininkai pristatė "Memelio miesto" teritorijos vystymo gaires ir įvardijo sritis, kuriose reikalingas miesto ir miesto valdžios palaikymas, bendradarbiavimas, siekiant sukurti miestui, miestiečiams ir svečiams patrauklų centrą.

"Mes apie dešimt metų vis girdime kalbų dėl "Memelio miesto" teritorijos. Įvairios kompanijos kvietė prisidėti, rodė projektus. Labai nustebau, matydamas, ką jie nori padaryti šioje teritorijoje, – pristatyti "dėžučių" – gyvenamųjų namų. Tada sakiau, kad šis objektas nedomina", – tvirtino įmonių grupės "Stemma Group" prezidentas Martinas Gusiatinas.

"Memelio miesto" teritoriją uostas miestui perdavė prieš dešimtmetį, tačiau vystytojams dėl įvairių priežasčių nepavyko įgyvendinti grandiozinių investicinių planų, tad ši erdvė liko uždara miestiečiams. Miesto valdžia ieškojo investuotojų, kurie imtųsi vystyti šią teritoriją.

"Kelis kartus teko susitikti su meru, vicemere ir kalbėti šiuo klausimu. Suprantu miesto vadovų nerimą dėl šios teritorijos. Gal ir nebūčiau linkęs imtis šio projekto, jei ne dukra Inga, kuri užėmė palankią griežtą poziciją. Supratau, kad šioje teritorijoje tik klaipėdiečiai gali padaryti kažką gero", – pabrėžė įmonių grupės prezidentas.

Reikės didelių investicijų

Pasak M.Gusiatino, lengviausia būtų "Memelio miesto" teritorijoje, kurios plotas siekia apie penkis hektarus, suprojektuoti gyvenamuosius namus ir juos statyti.

Tačiau įmonių grupės prezidentas pabrėžė, kad norima padaryti kažką ypatingo, jog ši erdvė taptų miesto traukos objektu.

"Ambicijų turime daug", – pridūrė prezidentas.

Įmonių grupės "Stemma Group" atstovas Nerijus Tilindis atkreipė dėmesį, kad šis projektas sudėtingas, ribojamas teritorijų planavimo, aplinkosauginių, kultūros paveldo reikalavimų.

Taip pat jis neatsiejamas nuo bendrų miesto planavimo ir strategijos sprendinių, kuriems reikalingas laikas ir principinis ryžtas.

"Projektas pareikalaus didelių investicijų ir duos mažą grąžą. Sprendimas jo imtis yra mūsų akcininkių noras sukurti miestui ir jo gyventojams gražų, išbaigtą, funkcionalų, patrauklų tiek verslui, tiek ir laisvalaikiui miesto centrą", – komentavo atstovas.

Derins skirtingas sritis

Pirminėje "Memelio miesto" teritorijos vystymo strategijoje numatytos kelios pagrindinės kryptys: turistų traukos centras su išsaugotais kultūros paveldo objektais ir naujais akcentais, administracinių pastatų, pritaikytų tiek stambiam verslo subjektui, tiek smulkiai komercijai, kompleksas, paslaugų objektai: restoranai, originalių daiktų parduotuvės, salonai, išskirtinio būsto gyvenamųjų namų kvartalas, atvira poilsio ir pramogų zona.

Norima, kad objektas taptų ryškus, virstų pagrindiniu traukos centru ir turistams, ir vietos gyventojams.

"Dešiniajame Dangės krante esanti "Memelio miesto" teritorija yra dalis Klaipėdos širdies. Tad įmonių grupė yra pasiruošusi duoti miestui tai, ko jam labiausiai reikia, ir nebūtinai tai, kas komerciškai naudingiausia. Šia iniciatyva norėtume prisidėti prie Mėlynojo proveržio idėjų įgyvendinimo, paskatinti Klaipėdos virsmą ateities miestu. Mes tikime, kad "Memelio miestas" taps neatsiejama Klaipėdos įvaizdžio dalimi", – pabrėžė atstovas.

N.Tilindis atskleidė, kad bus siekiama teritoriją išvystyti taip, kad kruiziniais laivais atplaukę turistai nevažiuotų kažkur, o sustotų "Memelio mieste", jiems kiltų klausimas, kas tai per vieta, kodėl ji čia.

"Turi būti patrauklu, gražu, įdomu, kad įsimintų ir kviestų grįžti atgal į Klaipėdą po tam tikro laiko. Aišku, kad tai bus kompleksinis objektas. Miestas mieste", – dėstė atstovas.

Lauks ir miestiečių idėjų

M.Gusiatinas akcentavo, kad šis objektas gana didelis ir svarbus miestui. Norima, kad visuomenė išsakytų savo idėjas, kaip jie mato šią vietą, ko reikia Klaipėdai, kad būtų smagiau gyventi, ką norėtų lankyti patys.

Savo vizijas dėl "Memelio miesto" teritorijos išvystymo kviečiami teikti visi klaipėdiečiai, miesto svečiai, įmonės, organizacijos ir Klaipėdos gerbėjai.

"Norime išgirsti visų norus ir svajones bei juos realizuoti. Gal miestui reikalinga miesto salė, gal nauja bažnyčia, gal kosmoso ar ateities technologijų centras? Visus kviečiame pasidalyti savo idėja", – kvietė N.Tilindis.

Teikti savo vizijas galima elektroniniu paštu ideja@memeliomiestas.lt. Išvystyti "Memelio miesto" teritoriją planuojama per penkerius metus. Tikslių apskaičiavimų, kiek reikės investicijų, dar nėra.

Kvietė sutelkti jėgas

V.Grubliauskas džiaugėsi, kad pavyko įtikinti potencialius investuotojus atkreipti dėmesį į "Memelio miesto" teritoriją. Jis pabrėžė, kad laukia sudėtingas darbas.

Meras įsitikinęs, kad įgyvendinti tokį projektą įmanoma tik sutelkus jėgas, dalyvaujant miestui, savivaldai. Svarbu, kad partneriu šiame projekte taptų ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

"Manau, viskas yra įveikiama. Visų mūsų bendras siekis turi būti, kad "Memelio miesto" teritorija taptų perlu Klaipėdos karūnoje. Tai yra miesto vizitinė kortelė, ir mes visi ją turime vertinti vienodai. Klaipėda nėra tuščias žodžių skambesys. Tai labiau pilietinė, o ne pragmatinė ar ekonominė investicija. Gražu, kad ir miesto gyventojai tam tikra prasme gali prisidėti prie šios teritorijos projektavimo", – komentavo meras.

Įmonių grupė "Stemma Group" mieste jau yra įgyvendinusi biurų centro "Liepų biurai" Liepų gatvėje, verslo centro "M19" Minijos gatvėje ir novatoriško biurų centro "103" Šilutės plente projektus.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nojus

Norėtųsi, kad šiai vietai būtų skelbiamas tarptautinis architektūros konkursas, kuriame gal sudalyvautų ir pasauliniai korifėjai, kaip Liebeskindas ir kiti- branginkime miestą, bet kokio Š prisistątę turime daugiau, nei apsčiai.

o

Dėl koncepcijos tikrai ras geriausią variantą.

aaa

tai turetu but laivu statyklele, marina, hotel o link gatves biurai, loftai, parkingai visur žaluma,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS