Mero automobilis nesudomino | kl.lt

MERO AUTOMOBILIS NESUDOMINO

Automobilis "Volvo S80", kuriuo važinėjo miesto meras Vytautas Grubliauskas, dėmesio nepatraukė. Viešasis aukcionas, kur pardavinėta transporto priemonė, nesulaukė nė vieno dalyvio.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, aukcionas bus skelbiamas pakartotinai. Kol kas mašinos kaina nebus mažinama.

Tai galima daryti tik po antrojo aukciono, jei transporto priemonė nenuperkama.

Viešaisiais aukcionais, kuriuose pardavinėjami savivaldybei nebereikalingi automobiliai, domimasi skirtingai. Pasitaiko, kai parduodama prasta mašina, o dalyvių – daug.

Dažniausiai savivaldybės parduodamais automobiliais susidomi jaunimas. Veikiausiai juos vilioja mažos transporto priemonių kainos.

"Kiek savivaldybė bandė parduoti automobilių, visus juos nupirkdavo aukciono būdu. Vienus – iš pirmo karto, kitiems reikia ir daugiau skelbti. Gal kainos pasirodė per aukštos. Manau, tikrai parduosime mašinas", – tvirtino E.Simokaitis.

Paskutinio aukciono metu buvo siūlomi penki savivaldybei priklausantys automobiliai. Pastarųjų ši atsisakė, nes dažnai gesdavo, reikėdavo remontuoti. Visos transporto priemonės įveikusios daug kilometrų.

Automobilis "Volvo S80", kuriuo važinėjo miesto meras, varomas benzinu, pagamintas 2004 m. Jo kaina – 2,1 tūkst. eurų. Minimalus kainos didinimas aukciono metu – ne mažesnis kaip 1 proc. pradinės pardavimo kainos vertės.

Ši transporto priemonė buvo naudojama iki praėjusių metų sausio. Jos rida – 429 tūkst. km. Pastaraisiais metais šis automobilis dažnai gesdavo.

Vien 2016 m. transporto priemonė tvarkyta 11 kartų. Remontui išleista beveik 2,6 tūkst. eurų. 2013–2016 m. šio automobilio remontas atsiėjo beveik 8 tūkst. eurų.

Nuo vasaros miesto meras naudojasi nauju "Volvo" automobiliu.

Aukcione bus parduodama ir "Honda Accord". Ši transporto priemonė taip pat varoma benzinu, o pagaminta 2004 m. Pradinė jos kaina – 1,9 tūkst. eurų.

Savivaldybė parduos ir tris krovininius mikroautobusus "Mercedes Benz Sprinter", kuriais buvo teikiama greitoji medicinos pagalba.

Viena šių transporto priemonių pagaminta 2006 m., kitos – 2002 m. Pirmosios pradinė kaina – 4,9 tūkst. eurų, antrųjų – 2,2 tūkst. eurų.

Visos transporto priemonės vėl bus bandomos parduoti pakartotinio aukciono metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

abs

O ka gali sudominti senas Volvo su puses milijono probegu?? Tegul konkursa koki organizuoja ir padovanoja laimejusiam.. ar gal kam prireiks nebent kaip detaliu donoras

Dokas

Negalėjau neparašyt, labai gražiai išreiškėt mintį! Pagarbiai klaipediečiui :)

jo

cia ne europa o savietskij sajuz londone ir kitue ponai vaziuoja su savo transportu o ne valstybes cia tik pas mus taip yra ir rusijoj ponai VAGISIAI net DIEVO nebijo ;;;;;;;;
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS