Mieste mažosios bibliotekėlės prigijo | kl.lt

MIESTE MAŽOSIOS BIBLIOTEKĖLĖS PRIGIJO

Autobusų stotelėse įrengtos knygų lentynos – mažosios bibliotekėlės – tapo miesto viešojo gyvenimo dalimi. Pastebima, kad klaipėdiečiai jose noriai palieka jau perskaitytas knygas ar pasiima naujų.

Darnaus judumo metais uostamiestyje gimęs projektas „Stop – knyga“ kol kas nestokoja po miestą keliaujančių skaitytojų dėmesio.

Dar birželį 10-yje populiariausių autobusų stotelių pastatytos knygų lentynos sėkmingai veikia iki šiol, o jose paliekami leidiniai randa naujus namus ir yra prikeliami naujam gyvenimui.

„Projektas įsibėgėjo ir juda pirmyn, žmonės neša knygas. Manau, kad tai tapo mūsų miesto viešojo gyvenimo dalimi“, – tikino Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė.

Direktorė teigė, kad kai kurie gyventojai knygas atneša tiesiai į biblioteką ir prašo, kad jų dovanotus leidinius „apgyvendintų“ bibliotekos darbuotojai. Kai kurie klaipėdiečiai perskaitytą literatūrą mažosiose bibliotekėlėse palieka ir patys.

Džiaugiamasi ir tuo, kad gyventojai gana aktyviai pasiima lentynose paliekamas knygas, todėl mieste sėkmingai vystosi natūralių knygų mainų tradicija.

„Tai buvo tikrai vykęs Darnaus judumo metų projektas. Biblioteka tikrai labai gražiai pasirodė su šia iniciatyva“, – jau įsibėgėjusį projektą „Stop – knyga“ įvertino Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Pabrėžiama, jog tai, ko buvo bijoma labiausiai, neįvyko – per kelis mažųjų bibliotekėlių stotelėse gyvavimo mėnesius vandalizmo apraiškų nebuvo užfiksuota.

„Šių rizikų buvo bijoma, jos buvo įvardijamos, tačiau tai neatsitiko. Vadinasi, Klaipėdoje iš esmės gyvena kultūringa publika, tad stotelės nebuvo nuniokotos“, – pastebėjo N.Lendraitis.

Akcentuojama, kad projektas „Stop – knyga“ paskatino gyventojus iš savo bibliotekų ištraukti jau neskaitomas knygas ir pasidalyti jomis su kitais.

Kultūros skyriaus vedėjas teigė neabejojantis, jog projektas bus tęsiamas ir ateityje.

„Su biblioteka jau yra sutarta. Mes strateginiame plane tai numatome kaip vieną ryškesnių Lietuvos kultūros sostinės projektų. Kas žino, galbūt ir 2018, ir 2019 m. šis sumanymas toliau bus sėkmingai vystomas“, – vylėsi N.Lendraitis.

GALERIJA

  • Mieste mažosios bibliotekėlės prigijo
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Labai vykęs projektas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS