Mieste – naujos vaizdo kameros | kl.lt

MIESTE – NAUJOS VAIZDO KAMEROS

Klaipėdoje už 200 tūkst. litų planuojama įrengti 8 naujas modernias vaizdo stebėjimo kameras. Jos turėtų atsirasti piliavietės bei Vasaros estrados teritorijose. Taip tikimasi sumažinti miesto turto niokojimą.

Klaipėdoje už 200 tūkst. litų planuojama įrengti 8 naujas modernias vaizdo stebėjimo kameras. Jos turėtų atsirasti piliavietės bei Vasaros estrados teritorijose. Taip tikimasi sumažinti miesto turto niokojimą.

Uostamiestyje šiuo metu yra sumontuotos 57 vaizdo stebėjimo kameros. 30 iš jų yra valdomos, 27 – stacionarios. Kai kurios kameros šiuo metu netransliuoja vaizdo, nes remontuojami tam tikrų pastatų fasadai ir įrenginiai yra nuimti.

"Šiemet Klaipėdos savivaldybė nusprendė papildomai įsigyti 8 vaizdo stebėjimo kameras. 6 kameros bus įrengtos piliavietėje, dvi – Vasaros estradoje. Tačiau sutartis dar nepasirašyta, įrengimo darbai nepradėti. Bet tai – kelių savaičių klausimas", – teigė Klaipėdos savivaldybės  Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Nors apleista Vasaros estrada jau daug metų nėra renovuota, vaizdą fiksuojančiais renginiais esą tikimasi sustabdyti savivaldybės turto naikinimą.

Teigiama, kad ten bus įrengtos šiuolaikinės kameros, kurios puikiai atkuria vaizdą ir tamsiu paros metu, taip pat filmuoja tik sureagavusios į judesį. Vaizdas bus įrašomas ir saugomas dvi savaites. 8 kamerų įrengimas miestui kainuos penktadalį milijono litų.

"Policininkai savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui pateikė siūlymą, kad iš tų vietų, kur nusikaltimų yra sumažėję, vaizdo stebėjimo kameros būtų perkeltos į kitas problemiškas teritorijas. Tam perkėlimui jau prašėme finansavimo ir jis yra skirtas. Manau, kitais metais mums pavyks tai įgyvendinti", – pasakojo M.Poimanskis.

Svarstoma vaizdo stebėjimo kamerų įrengti ir prie prekybos centro Naikupės gatvėje. Ten savo nelegalią veiklą vykdo kontrabandinių cigarečių prekeiviai. Aktuali vieta išlieka Laukininkų gatvėje prie vieno naktinio klubo. Ten nuolatos kyla muštynės.

"Konsultuosimės su policijos pareigūnais, kur tų kamerų labiausiai reikia. Jas perkelti į naują vietą, tai – ne šachmatus stumdyti. Šis malonumas yra gana brangus. Vaizdo stebėjimo kameros perkėlimas kainuoja kelis tūkstančius litų", – pabrėžė M.Poimanskis.

Teigiama, kad kamerų efektyvumas neabejotinai pasitvirtino, nes, jas įrengus Skulptūrų parke, suoliukų ir skulptūrų niokojimas gerokai sumažėjo. Iš ten kamerų pašalinti neketinama.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Klausimas

Kodėl tiek mažai reaguojama į tų kamerų rodomą medžiagą. Tiltų gatvėje pilna važinėjančių pažeidėjų, o niekas jų nebaidžia nors kameros yra. Taip pat senamiestis išterliotas vandalų ir nors kameros ten yra, vistiek niekas nereguoja. Kam tos kameros jeigu į jas niekas nežiūri? Mums ženkliai trūksta policininkų.

kl

visiškai pritariu "sekliui". Ne perkėlinėt reikia, o naujas papildomai įrenginėt.

seklys

reikia ne perkelineti ,ar naikinti esamas vietas - o kurkite naujas ,sachmatininkai .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS