Miesto biudžetas bus pilnesnis | kl.lt

MIESTO BIUDŽETAS BUS PILNESNIS

Klaipėdos taryba patikslino miesto biudžetą. Jis padidės beveik 1,15 mln. eurų. Patikslintos ir tam tikrų programų priemonės, kurios bus įgyvendintos.

Į miesto biudžetą įtrauktos uostamiesčio savivaldybę pasiekusios ES paramos lėšos, skirtos kraštovaizdžio apsaugai – 30 tūkst. eurų.

Papildomai gauta speciali dotacija valstybės perduotoms savivaldybės funkcijoms atlikti – 525 tūkst. eurų socialinėms paslaugoms ir 32,4 tūkst. eurų vaikų teisių apsaugai.

3,6 tūkst. eurų sumažintos lėšos socialinei paramai mokiniams ir 23 tūkst. eurų būsto nuomos ar išperkamosios būsto nuomos mokesčio dalies kompensacijoms mokėti. Taip pat 7,2 tūkst. eurų sumažinta tikslinė dotacija neveiksnių asmenų būklės peržiūrėjimui užtikrinti.

Papildomi 263,3 tūkst. eurų skirta mokinio klasės ar grupės krepšeliui finansuoti. 153,2 tūkst. eurų speciali tikslinė dotacija gauta „Pajūrio“ ir Simono Dacho progimnazijų pastatų atnaujinimui. Neformaliajam vaikų švietimui gauta 66,6 tūkst. eurų.

Pagal asignavimų valdytojų pateiktas paraiškas siūloma padidinti jų pajamų įmokas į savivaldybės biudžetą 111,8 tūkst. eurų.

Iš jų 96 tūkst. lėšos už prekes ir paslaugas, 14,4 tūkst. – patalpų nuomą ir 1,4 tūkst. eurų – įmokas už išlaikymą švietimo, socialinės apsaugos ir kitose įstaigose, atsižvelgiant į faktiškai gautas ir prognozuojamas iki metų pabaigos gauti pajamas.

Peržiūrėtos ir numatytos lėšos programų įgyvendinimui. Pinigai, kurie buvo numatyti vienai ar kitai priemonei įgyvendinti, bet to nepavyks padaryti, skirti ten, kur trūksta.

Po patikslinimo miesto biudžetas siekia 170,67 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kur dingo

visą vasarą kas antrą dieną žolę pjovė, kur dingo tarnybos kai reikia lapus surinkti ir purvą gatvėse išvalyti? Ar išeina taip, kad per vasarą visus pinigus išnaudojot?

Jomaga

Kazko mazokai suskaiciavo...

Jo

Daugiau trinkelių išeis, galimybių studijų, ir tt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS