Miesto tarybą įstūmė į kampą (papildyta D. Špučio komentaru) | kl.lt

MIESTO TARYBĄ ĮSTŪMĖ Į KAMPĄ (PAPILDYTA D. ŠPUČIO KOMENTARU)

Klaipėdos miesto taryba vis dar neturi naujo nario, nes iš politikos pasitraukusios Ligitos Girskienės vietą turėjęs užimti Dainius Špučys nė viename tarybos posėdyje nepasirodė ir pagal visus reikalavimus mandato neatsisakė.

Jau greitai bus penki mėnesiai, kai miesto taryboje trūksta vieno tarybos nario. Niekas dar nepakeitė balandžio pabaigoje visuomeninio komiteto "Puteikis plius" atstovės L.Girskienės, atsisakiusios tarybos nario mandato.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) buvo priversta tvirtinti naują uostamiesčio tarybos narį Dainių Špučį, kuris nenori prisiimti šių pareigų.

L.Girskienės vietą Klaipėdos taryboje turėjo užimti Kretingoje gimęs žemaitis, suvirinimo pramonės technikas-technologas.

Vyras VRK informavo, kad dirba užsienyje ir Klaipėdos tarybos nario pareigų eiti negali, tačiau VRK vis dėlto jį patvirtino tarybos nariu. Taip ir neprisiekusio tarybos nario mandato atsisakymo procesas trunka jau penktą mėnesį.

"Istorija tęsiasi. VRK negali traktuoti D.Špučio atsisakymo kaip teisiškai pagrįsto. Todėl aš pats asmeniškai užvakar jam išsiunčiau priminimą, kad jis informuotų – dalyvaus ar nedalyvaus rytojaus tarybos posėdyje. Kol kas žinių neturiu. Situacija tokia, kokios dar nėra buvę", – pabrėžė Klaipėdos tarybos sekretorius Modestas Vitkus.

Dėl to, kad tarybai trūksta vieno nario, esą kyla daugybė sunkumų: proporcijų išlaikymas balsuojant, dalyvavimas komisijų ar komitetų veikloje, kvorumo klausimai.

"D.Špučys VRK pateikė notarinės formos prašymą, kuriame nurodyta, kad jis negali eiti Klaipėdos tarybos nario pareigų. Komisija vertins, ar jis atsisako mandato, ar ne. Jei nustatysime, kad jis atsisako mandato, tenkinsime jo prašymą, jei nustatysime, kad jis tik negali eiti pareigų, bet mandato neatsisako, situacija bus tokia, kokia buvo iki šiol", – teigė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Anot jos, bus prašoma įstatymų leidėjų įtvirtinti pataisą, kad jei asmuo, gavęs mandatą, nedalyvauja tarybos posėdžiuose, jis turėtų to mandato netekti.

Kai šis rebusas bus išspręstas, L.Girskienės vietą taryboje turėtų užimti 59-erių Mindaugas Gylys – operos solistas, pedagogas, dirbantis Klaipėdos universiteto Menų akademijos Vokalo katedros lektoriumi.

Portalas gavo D.Špučio patikslinimą e.paštu, kad ir į rytojaus tarybos posėdį jis neatvyks, nes neturi fizinių galimybių. Be to, D.Špučys tikina, jog jis nėra suvirinimo pramonės technikas-technologas, nors ši informacija įrašyta jo kandidato anketoje.

„Minėtą specialybę įgijau studijų metu, tačiau nesu pagal ją dirbęs, atkreipiu jūsų dėmesį į tai, kad kandidato anketoje specialybė suvirinimo pramonės technikas-technologas buvo nurodyta punkte "išsilavinimas". Ši specialybė buvo įgyta dar 1990 m. ir nuo to laiko niekaip nebuvo susijusi su mano veikla. Atsisakyti pareigų (Klaipėdos miesto tarybos nario mandato – A.D.) šiuo metu neturiu jokios fizinės galimybės, nes tam reikalingas notaro patvirtintas dokumentas, o aš esu toli nuo Lietuvos ar jos atstovybių“, – pabrėžė D.Špučys.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

vaje

Ko norėti iš to Puteikio pliuso. Dirbti nesugeba ir tiek

nebesistebiu

Kad dienraštis ir autorė klaidina, nieko keisto nematau. Akivaizdus užsakomosios žurnalistikos straipsnis. Negi ir kitiems metams liberalams užteks eurų pirkti dienraščio plotus? Komentaruose, beje, yra ir paties Špučio nuomonė, žymiai įdomesnė, nei veidą ir vardą " pradusio"s rašinio autorės pozicija.

Kamara

Kaip gerai, kai mąstau tik viena puse.. Kaltas D. Špučys, kad Lietuvoje nėra darbo, kad žlugdomas smulkus verslas, kad išvažiavo, o ne pusbadžiu laikė savo šeimą. Kalti apie milijonas lietuvių, kad buvo priversti palikti savo Tėvynę. Svarbiausia, kad nekalti liberalai, kurie buvo valdžioje, dirbo ministrais, ėmė kyšius, o vienas jų įkliuvo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS