Miesto tvarkdariams – didesnė pastogė | kl.lt

MIESTO TVARKDARIAMS – DIDESNĖ PASTOGĖ

Šiuo metu miesto rotušėje esantį Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių dėl nepatogių darbo sąlygų planuojama perkelti į erdvesnes patalpas. Administracijos ir tarybos vadovams pritarus, tai būtų padaryta kitų metų pradžioje.

Dabartinėje savo vietoje adresu Danės g. 17 specialistai darbuojasi jau maždaug ketverius metus. Per šį laikotarpį jų pajėgos padidėjo kone dvigubai, todėl buvo pradėta žvalgytis naujos vietos.

Kaip pabrėžė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė, 22 darbuotojams čia pasidarė ankšta. Šiuo metu viename apie 70 kv. metrų kabinete dirba 11, ir penkiuose dviviečiuose kabinetuose – 10 žmonių.

Viena iš svarstomų galimybių yra perkelti skyrių į S.Daukanto g. 24 esančias Klaipėdos sporto ir kūno kultūros skyriaus patalpas.

"Galimas perkėlimas iš tiesų būtų naudingas. Dabartinėje vietoje įsikūrėme būdamas visai nedidelis padalinys, jį sudarė 8–9 žmonės. O dabar skyriuje – per dvidešimt žmonių. Darbas sausakimšuose kabinetuose yra nepagarbus tiek žmonių, ateinančių į skyrių, tiek ir pačių jo darbuotojų atžvilgiu. Neturime galimybės gyventojams suteikti internetinę prieigą, eksponuoti žemėlapius", – aiškino pašnekovė.

Ieškant naujos erdvės, buvo dairomasi po visus savivaldybės kontroliuojamus objektus. Iš viso nekilnojamojo turto sąrašo tinkamiausios pasirodė būtent S.Daukanto gatvėje esančios patalpos.

"Būtų tikrai neblogai, jei galutinį sprendimą priimtų būtent dėl šių patalpų. Tai žinoma žmonėms vieta. Taip pat erdvesnė gyventojų aptarnavimo aplinka, galimybė dirbti rimtesnį prevencinį darbą bei suteikti apmokėjimo paslaugą vietoje", – teigė skyriaus vedėja.

Pašnekovė atskleidė, kad ateityje tvarkdarių pajėgos tik didės – atsiras papildomų etatų bei veiklos, pavyzdžiui, kiemų kontrolė.

Kol kas neaišku, kas atsikeltų į dabartines Viešosios tvarkos skyriaus patalpas.

Jei bus nuspręsta teigiamai, kraustytis žadama kitų metų pradžioje. K.Vintilaitės teigimu, tai nepareikalaus didelių finansinių sąnaudų: "Detalės priklausys nuo vadovų – važiuosime su savais baldais ar bus perkami nauji ir panašiai".

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

s

gyventojų mažėja, "reguliuotojų" daugėja... Ar nesugrįšime į tarybinius laikus, kai visi dirbo valstybinėse įmonėse ar tarnybose? Kur žiūri liberalai, t.y. miesto reali valdžia? Ar jos nebėra, t.y. susiniveliavo su nomenklatūra?

Jo jo

kaip Kambaraitei tai vos vienu darbuotoju/tur būt 14 o yr 7/ prie kontrolės skyriaus pridėjo o kap šitiems lupikams tai iš 8 pakilo iki 20:DDD)

tai gal

iš karto juos ikurdinkite kareivynėse.Tada galėsit didint ir didint baudėjų skaičių.Ant kiekvieno kampo galės stovėti po pareigūną su paruoštu baudų ,,bilietų"pluoštais.Juk visų pirma mūsų mieste reikia drausti ir bausti, bet ne gerinti ir puoselėti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS