Muzikinis teatras rengiasi persikraustyti | kl.lt

MUZIKINIS TEATRAS RENGIASI PERSIKRAUSTYTI

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skaičiuoja paskutinius mėnesius senajame pastate. Nepaisant to, ar šį rudenį prasidės statinio rekonstrukcija, nuo rugsėjo teatralai čia jau nebedirbs.

Prireiks daugiau pinigų

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras aktyviai rengiasi besiartinančios pastato rekonstrukcijos pradžiai ir žada persikraustyti į laikinus namus.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro direktoriaus Jono Sakalausko teigimu, kol kas nėra tiksliai žinoma, kada bus imtasi atnaujinti statinį, mat dar neprasidėjo rangovų konkursas.

Kultūros ministerija nepatvirtino ir galutinės projekto sąmatos. Pastarąją prireikė didinti beveik 4 mln. eurų. Anksčiau buvo numatyta, kad rekonstrukcija kainuos 20,5 mln. eurų.

„Bendrame kontekste tai nėra įspūdinga suma, tačiau reikia suprasti, kad į tą eilutę pretenduoja ir įvairiausi kultūros centrai, kiti objektai. Net ir tie 4 mln. eurų kitiems yra labai svarbūs ir skausmingi – kažkas nuo to nukraujuoja. Situacija – nelengva“, – pripažino J.Sakalauskas.

Anot jo, pasitaiko ir tokių atvejų, kai itin skubiai prireikia lėšų kitiems dideliems projektams, todėl ankstesniems tenka laukti.

Būtina pasirengti

Vis dėlto pripažįstama, kad grėsmių nėra daug, tad tikimybė, jog Klaipėda liks be finansavimo, nedidelė.

Nors dar nėra tiksliai žinoma, kiek užsitęs rangovų paieškos ir ar tikrai po kelių mėnesių aplink pastatą bei jame plušės darbininkai, teatralai iš senojo statinio išsikraustys jau šį rudenį.

„Nusprendėme bet kokiu atveju išsikelti, nes teatras dar dabar laikosi, bet pageidautina jau kitą sezoną čia nieko nerodyti. Ne tik dėl rekonstrukcijos, bet ir todėl, kad jai reikia pasiruošti. Mes negalime laukti konkurso pabaigos“, – paaiškino J.Sakalauskas.

Dirbs visoje Lietuvoje

Iš nuolatinių savo namų išsikraustęs teatras spektaklius ketina rodyti visoje Lietuvoje. Šiuo metu kaip tik dėliojamas artėjantis teatro sezonas.

Tikėtina, kad nemaža dalis spektaklių bus perkelti į Žvejų rūmus.

Juos ketinama rodyti ir Palangos koncertų salėje, vienas renginys numatomas Klaipėdos dramos teatre, spektaklius bus galima išvysti „Švyturio“ arenoje bei kitose salėse visoje Lietuvoje.

Teatras jau apžiūrėjo ir kituose miestuose esančias dideles sales.

Šiuo metu vyksta derybos su Klaipėdos universiteto Menų akademija. Ši galbūt galėtų suteikti dalį patalpų, kurios pasitarnautų repeticijoms ar kasdieniam darbui.

Veikla taip pat bus vykdoma ir teatro dirbtuvėse Svajonių gatvėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

teatro fanas

dramos teatro administracija turėjo visą namą H. Manto gatvėje o teatras repetavo Žvejų rūmuose. Kodėl muzikiniiam teatrui nepasinaudojus šiuo namu ir įsikurti čia jo admininstracijai?s

gal kas paskaičiavo

Kelintą kartą skelbiama apie muzikinio teatro persikraustymą?

Anonimas

Tokiam muzikiniam regioninio lygio teatreliui pilnai uzteks zveju rumu.Kartais pagros autobuse,kartais dramos teatre,jei reikes,- tiks ir turgaus aikste.Del naujojo rekonstrukcijos,- pritariu ankstesniam komentatoriui del terminu.O del tokio griozdo (256 darbuotoju)finansinio islikimo,- abejones dar didesnes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS