Naktimis gyventojams miegoti neleidžia metalo laužo krova | kl.lt

NAKTIMIS GYVENTOJAMS MIEGOTI NELEIDŽIA METALO LAUŽO KROVA

Žvejybos uosto rajono gyventojus jau ne pirmą savaitę iš proto varo naktimis į laivus kraunamo metalo laužo triukšmas. Bendrovės "Klaipėdos Smeltė" vadovas patvirtino, jog ši krova truks iki metų pabaigos. Kovodami už nakties ramybę, gyventojai jau kreipėsi į higienistus.

Metalo laužo krova bendrovėje "Klaipėdos Smeltė" kone kiekvieną dieną ir naktį trunka jau kelintą savaitę. Aplinkiniams gyventojams trūko kantrybė.

"Mums niekas nepranešė, kad turėsime gyventi uosto įmonės krovos ritmu. Niekas nesiteikė kur nors paskelbti viešai ar žmoniškai atsiprašyti, kad kurį laiką bus tokia situacija. Juk suprastume. Dabar nežinome nei kiek tai truks, nei kada galėsime pailsėti. Dieną tą bildesį dar slopina bendras miesto triukšmas, tačiau naktį nuo to krintančio metalo dūžių širdis stoja", – skundėsi uosto kaimynystėje gyvenanti moteris.

Naktį nuo to krintančio metalo dūžių širdis stoja.

Kompanijos "Klaipėdos Smeltė" generalinis direktorius Rimantas Juška patvirtino, kad išties jo vadovaujamoje bendrovėje į laivus yra kraunamas metalo laužas, ir tai truks iki metų pabaigos.

 

"Dabar vyksta technologinis procesas. Liepą baigsime projektus su kariškiais ir tas aikšteles užstatysime konteineriais, tada atsiras papildomas ekranas garso sklaidai. O metalo laužą, tikėtina, krausime iki šių metų pabaigos. Žinoma, ne kasdien. Dabar laivą turime pakrauti per savaitę. Darbas vyksta 24 valandas per parą, nėra taip, kad galime dirbti pasirinktu laiku", – paaiškino R.Juška.

Visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Šlepetienė patvirtino, kad visoms įmonėms, tarp jų ir uosto, galioja ta pati higienos norma, kuri byloja, jog naktį patalpoje triukšmo lygis, sklindantis iš lauko, neturi viršyti 35 decibelų.

"Kokio tai stiprumo garsas? Kai kurie žmonės net garsiau kalba nei ši norma. Mes dabar kaip tik ketiname matuoti triukšmą Nemuno gatvėje dėl uosto įmonių krovos. Jau turime skundą ir dėl "Klaipėdos Smeltės". Dabar kol kas ten matuojame geležinkelio vagonų keliamą triukšmą", – patvirtino A.Šlepetienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

klapėdietė

Aš žvejybos uosto teritorijoje gyvenu jau 40 metų ir negaliu patikėti,kad sulauksiu tokių triukšmingų dienų ir naktų. Mano namas stovi kryžkelėje tarp Minijos gatvės ir Kalnupės g-vės, nors stovi kelio ženklas ribojantis 40 km tačiau vairuotojai didelių krovinių mašinomis " Klaipėdos Smeltės" krovinį veža labai viršydami greitį bei dažnai neuždengdami ir jų turinį. Vienu žodžiu mūsų kvartalas galima sakyti pavirto pragaru ir neįsivaizduoju kiek tai dar tęsis ir kur reikia skųstis.

To Valio

tai kad į mitingą ateina vien tie, kurie ,, geriausiai žino" ką reikia daryt, gėdina abejinguosius, o patys tik šūdą mala ir nei piršto nejudina.Paskui vėl tupi po krūmu ir iš ten loja ,,nuodingi garai", ,,produktų smarvė", "triukšmas peržengia normas":D)

triukšmui NE

gyventojai turėtų aktyviau skųstis, rašyti į visokias ministerijas. Pagal 53 Konstitucijos str. Valstybė PRIVALO žmonėms užtikrinti SVEIKĄ aplinką. Jei tarnybos nevykdo Konstitucijos, tam yra numatytos sankcijos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS