Nauja atrakcija Klaipėdoje – sakurų parkas | kl.lt

NAUJA ATRAKCIJA KLAIPĖDOJE – SAKURŲ PARKAS

Klaipėdoje planuojama įkurti dar du skverus. Prie Žvejų rūmų turėtų atsirasti japoniškų vyšnių – sakurų sodas. Pirmojoje Melnragėje siekiama įrengti parką tarp Vėtros ir Nėgių gatvių.

Idėją teritorijoje tarp Žvejų rūmų, Taikos prospekto, Naikupės gatvės ir įvažos į Žvejų rūmus sukurti parką prisiminė Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

"Pamačiau, kad yra parengtas detalusis planas ir jame minėtoje vietoje numatytas sakurų parkas. Planas parengtas senokai, visi jį buvo primiršę. Pasiūliau įgyvendinti šią idėją. Tai visiems pasirodė priimtina, ir reikalai pajudėjo", – pasakojo direktorius.

Šiemet žadama pradėti sakurų parko projektavimo darbus. Ketinama paskelbti konkursą.

Sakuros ypač daug smalsuolių pritraukia Vilniuje. Prieš dešimtmetį šie medeliai Klaipėdoje buvo pasodinti Danės skvere, tačiau didžioji jų dalis neatlaikė lietuviškų oro sąlygų.

L.Dūda domėjosi, ar sakuros gali augti Klaipėdoje: "Specialistai aiškino, kad dabar yra ir tokių, kurios tinka mūsų klimatui. Tada buvo pasodintos atgabentos iš Japonijos, jautrios."

Vadovas neabejojo, kad sakurų parkas pritrauktų ne tik klaipėdiečių, bet ir miesto svečių. Ypač pavasarį, kai jos žydi.

"Dabar teritorijoje, kur numatyta įrengti sakurų parką, auga žolė, vienas kitas krūmas. Ten yra ir tvenkinukas. Tačiau nepalyginsi su tuo, kas ten gali atsirasti", – tvirtino direktorius.

Dar vieną parką ketinama įrengti 9 hektarų teritorijoje Pirmojoje Melnragėje tarp Vėtros ir Nėgių gatvės. Dabar ten yra pušynas, auga savaime prižėlę krūmai.

Lėšų šiam parkui įrengti tikimasi gauti iš ES fondų. Buvo išrinkta vieta, parengtas techninis projektas, o ši teritorija tokį turi. Tai padaryta prieš maždaug dešimt metų.

Numatyta, kaip turi būti sutvarkyti želdiniai, įrengti takeliai. Taip pat ir vietos vaikų žaidimų, sporto aikštelėms, kurių pageidavo gyventojai. Projektas, kurio vertė tuometiniais skaičiavimais siekė apie milijoną litų, nebuvo įgyvendintas, nes jam nerasta lėšų.

Dabar projekto įgyvendinimui lėšų bandoma gauti iš ES, tačiau jas bus galima panaudoti tik kraštovaizdžiui sutvarkyti. Tad galvojama koreguoti projektą. Svarstoma bent laikinai žaidimų aikštelių atsisakyti. Gali būti, kad techninio projekto įgyvendinimas bus suskirstytas etapais.

Ketinama sutvarkyti ir Trinyčių parko teritoriją, kurią norima pervardyti Malūno vardu. Taip pat – Ąžuolyno giraitę.

GALERIJA

  • Vieta: sakurų parkas turėtų išdygti prie Žvejų rūmų.
  • Liudvikas Dūda
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

ŽARDĖ

KAM REIKALINGOS TOS BUTŲ TARNYBOS IR DAR TOKIUS PINIGUS MOKAME UŽ ADMINISTRAVIMĄ. O TŲ ADMINISTRATORIŲ DARBO NIEKAS NEMATO.GYVENAME ŠIUKŠLYNUOSE.

Kur

BERŽAI, ĄŽUOLAI, KAŠTONAI,...?

Sutvarkykite, pagaliau,

savartyną Prie Šiaulių-9!!! Kontroliuokite Debreceno valdas - niekas nevalo kiemo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS