Naujas mašinas savivaldybė nori nuomotis | kl.lt

NAUJAS MAŠINAS SAVIVALDYBĖ NORI NUOMOTIS

Uostamiesčio savivaldybė nori nuomotis penkis automobilius: tris elektromobilius, vieną – įprastą ir mikroautobusą. Įsigijus tokią paslaugą, dvi turimos transporto priemonės būtų parduotos. Tarp jų ir mašina, kuria važinėja meras.

Mikroautobusas reikalingas

Ar leisti savivaldybei pagal veiklos sutartį nuomoti automobilius, trečiadienį svarstė miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas.

„Atėjome prašyti leidimo, nes keturi automobiliai brangesni nei 17 tūkst., o vienas – brangesnis nei 26 tūkst. eurų. Vyriausybė yra nustačiusi, kad tokiu atveju reikia gauti tarybos leidimą“, – sakė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Uostamiesčio savivaldybė nori išsinuomoti tris elektromobilius, vieną įprastą automobilį ir vieną mašiną, kurioje būtų daugiau nei penkios vietos.

Vienu elektromobiliu naudotųsi Socialinių reikalų departamentas, dviem – Viešosios tvarkos skyrius, kitos dvi transporto priemonės būtų naudojamos savivaldybės administracijos reikmėms.

E.Simokaitis tvirtino, kad mikroautobusas reikalingas, nes dažnai būna atvejų, kai kur nors turi važiuoti daugiau žmonių. Tokiais atvejais naudojamos dvi transporto priemonės.

„Naudodama elektromobilius, savivaldybė savo pavyzdžiu skatintų žmones naudotis ekologiškomis priemonėmis, prisidėtų prie užterštumo mažinimo mieste. Elektromobilių įsigijimas yra viena iš Darnaus judumo metų paminėjimo priemonių“, – pasakojo vedėjas.

Lėšos minėtų transporto priemonių įsigijimui yra numatytos šių metų biudžete. Taip pat 2016-2018 metų miesto strateginiame veiklos plane.

Parduotų mero mašiną

Pasak E.Simokaičio, įsigijus naujus automobilius būtų sumažintas lėšų poreikis jų išlaikymui, sumažėtų išlaidos tarpmiestinėms kelionėms.

Išsinuomojus transporto priemones, savivaldybė parduotų dvi turimas. Vieną 2004 metais pagamintą „Volvo S80“, kuria naudojasi miesto meras, antrą – tų pačių metų „Honda Accord“, kuria naudojasi Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai.

E.Simokaičio teigimu, šios transporto priemonės yra techniškai nusidėvėjusios ir jų išlaikymas daug kainuoja. Atsisakius šių automobilių per metus būtų sutaupyta 10,5 tūkst. eurų. Šios transporto priemonės būtų parduotos aukciono būdu.

Komiteto nariai domėjosi, kuriam laikui būtų nuomojami automobiliai ir kokios būtų išlaidos.

E.Simokaitis aiškino, kad galima trejiems arba penkeriems metais. Savivaldybės administracija pasisako už ilgesnį laikotarpį.

Reikėtų tik kuro

Skaičiuojama, kad per metus minėtų transporto priemonių nuoma atsieitų šiek tiek per 33,7 tūkst. eurų. Iš jų trys elektromobiliai – 16,2 tūkst., lengvasis automobilis 8,796 tūkst., o mikroautobusas – 8,76 eurų. Tikslios sumos paaiškėtų po viešųjų pirkimų procedūrų.

E.Simokaitis taip pat nurodė, kad, išsinuomojus automobilius pagal veiklos sutartį, savivaldybei nekainuotų transporto priemonių priežiūra, tepalų keitimas, draudimas.

„Realiai moki nuomą, įsipili kuro ir važiuoji. Pasibaigus nustatytam terminui, automobilis grąžinamas nuomotojui. Tik tiek, kad būna nustatyta, kiek kilometrų gali nuvažiuoti transporto priemone per nustatytą laiką. Jei viršiji ribą, numatyti papildomi mokesčiai“, – pasakojo vedėjas.

Klaipėdos vicemero Artūro Šulco nuomone, savivaldybei reikia atsinaujinti automobilių parką.

„Nuvažiavus į kokį susirinkimą ar pasitarimą, mūsų automobiliai patys paprasčiausi. Čia jau ne tik su miestais lyginant“, – tvirtino vicemeras.

Komiteto narys Viačeslavas Titovas tvirtino, kad keistai atrodo nuoma. Tačiau kiti politikai jam paprieštaravo: „Kas iš to, kad perki. Automobilis ne investicija. Tik išvažiavus į gatvę jo vertė krenta. Dabar stovi savivaldybės kieme penkios policijos „Škodos“ ir niekas neperka“.

Vieną automobilį uostamiesčio savivaldybė jau nuomoja pagal veiklos nuomos sutartį. Tai „Opel Astra“, kuria naudojasi Viešosios tvarkos skyrius.

Klaipėdos savivaldybės naudojami automobiliai

„Volvo S80“, 2004 m.

„Honda Accord“, 2012 m.

„Honda Accord“, 2004 m.

„Opel Astra“, 2014 m.

„Honda Accord“, 2012 m.

„Škoda Octavia“, 2006 m.

„Škoda Octavia“, 20o6 m.

„Mercedes Benz“, 2002 m.

„Škoda Fabia Combi“, 2004 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ricardas

Seskit į autobusus ju maršrutai "apima" visa miestą arba lipkit ant dviračiu tiek taku pristatėme o nuvažiuot į Vilnių traukinuku bus labai pigu

siūlau visiems kolektyviai

nusipirkt autobuso e-bilietus ir bus tvarka, kaip bažnyčioj. Kokios dar naujos mašinos ubagų šaly.

iki ašarų

-"Nuvažiavus į kokį susirinkimą ar pasitarimą, mūsų automobiliai patys paprasčiausi" tai į susirinkimą važiuoja reikalais ar tiesiog su draugais susitikti, kaip į baliuką, drabužiais ir mašinom pasipuikuoti....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS