Nedrausmingiems dviratininkams – baudos | kl.lt

NEDRAUSMINGIEMS DVIRATININKAMS – BAUDOS

Didžiausiame šalies kurorte – Palangoje –  policijos pareigūnai drausmino Kelių eismo taisyklių nepaisančius dviratininkus, elektrinių paspirtukų, riedžių ir kitų panašų transporto priemonių mėgėjus.

Patikrinimas Vytauto gatvėje surengtas penktadienio vakarą ir truko kelias valandas.

Klaipėdos kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininkas Gediminas Kalasūnas tvirtino, kad ši arterija pasirinkta neatsitiktinai.

„Vytauto gatvėje dviratininkams skirta juosta yra pažymėta važiuojamojoje dalyje. Šalia juda kitas transportas, yra sankryžų. Vertinome ir pastaraisiais metais čia įvykusių eismo įvykių, kurių metu nukentėjo dviratininkai, skaičių. Be to, važiuojant važiuojamojoje dalyje pažymėta juosta, net šviesiu paros metu dviratininkai, elektrinių paspirtukų, riedžių mėgėjai turi įsijungti žibintus arba dėvėti ryškiaspalvę liemenę. Stebėjome, kaip žmonės važiuoja šia juosta, ar laikosi šio Kelių eismo taisyklių reikalavimų“, – komentavo pareigūnas.

Per porą valandų policijos pareigūnai išaiškino 22 pažeidėjus. Tarp jų ir dviratininkai, ir riedžių ar elektrinių paspirtukų mėgėjai. Didžioji dalis – vietiniai gyventojai.

Žmonės neskiria dviračių tako nuo dviratininkams skirtos juostos pažymėtos važiuojamojoje dalyje. Pastarosioms taikomi skirtingi reikalavimai.

Pagrindinė problema, kad šie eismo dalyviai važiuojamojoje dalyje pažymėta dviratininkų juosta važiavo nei įjungę žibintų, nei vilkėdami ryškiaspalvę, šviesą atspindinčią liemenę.

G.Kalasūno teigimu, dažniausiai pažeidėjai teisinosi, nežinoję, kad šių priemonių reikia šviesiu paros metu.

„Galvojo, jei šviesu, tai iš vis nieko nereikia. Žinoma, buvo ir žmonių, kurie šiomis transporto priemonėmis važiavo ir buvo įsijungę žibintus“, – tvirtino pareigūnas.

G.Kalasūnas atkreipė dėmesį, kad žmonės neskiria dviračių tako nuo dviratininkams skirtos juostos pažymėtos važiuojamojoje dalyje. Pastarosioms taikomi skirtingi reikalavimai.

Važiuojant dviračių taku, šviesiu paros metu nereikia įsijungti žibintų ar vilkėti ryškiaspalvės liemenės. Pasirinkus važiuojamoje dalyje esančią juostą, būtina viena arba kita priemonė.

Tamsiu paros metu tiek takuose, tiek juostoje būtina ir vilkėti liemenę, ir įsijungti žibintus.

G.Kalasūnas taip pat nurodė, kad elektriniai pasirtukai, riedžiai yra prilyginami dviračiams. Paprastas paspirtukas – pėsčiajam. Tokiems eismo dalyviams galioja atitinkami Kelių eismo taisyklių reikalavimai.

Išaiškintas ir vienas neblaivus dviratininkas. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,59 promilės. Kitas taip pat buvo vartojęs alkoholio, tačiau girtumas neviršijo nustatytos leistinos ribos – 0,4 promilės.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Klaipeda

Kada prades bausti nedrausmingus valdininkus?Ponas mere,pavaziuokit autobusu su keturiais langeliais be kondicionierio per miesta,cia jum ne uz volvo vairo sedeti,pravaziuokit,patariu.

Rimas

Reikia asilu būti, kad tokias taisykles dviračiams sugalvoti. Gerai, kad policija dažnai protingesnė už seimą. Niekada nesugalvočiau važiuoti be šalmo, o naktį - be nurodytos liemenės arba šviesų. Bet eismo taisyklės dviračiams - ufonautams :(

valinkit

su savo atsvaitais jau ne viena karta teko nukentet kai apakino pimpis is priekio vaziuodamas isijunges sviesa niekam nereikia situ nesamoniu dienos metu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS