Neringa be elektros nepražuvo | kl.lt

NERINGA BE ELEKTROS NEPRAŽUVO

Porą dienų be elektros tiekimo likusioje Neringoje didesnės sumaišties nekilo. Nors iš anksto žadėta, kad penktadienį elektros linijos remontas truks iki pat vakaro, tačiau numatytą planą pavyko įgyvendinti greičiau.

Dviem dienoms iki šventinio Velykų savaitgalio be elektros energijos likę Neringos savivaldybės gyventojai kilusius nepatogumus – sutrikusį vandens, šildymo tiekimą – ištvėrė kantriai. Teigiama, kad chaoso čia nekilo.

„Situaciją sprendėme generatoriais, kur juos galime prijungti. Tai susiję ne tik su elektra, bet ir vandens tiekimu. Preiloje pastarojo nėra. Žinau, nes ir pats ten gyvenu“, – penktadienį priešpiet sakė Neringos meras Darius Jasaitis.

Pašnekovas patikino, kad gyventojai buvo supratingi ir suvokė, jog numatytus elektros linijos remonto darbus atlikti yra būtina.

Meras taip pat pastebėjo, kad ketvirtadienį nemažai neringiškių buvo galima pamatyti Klaipėdoje. D.Jasaitis pats lankėsi vienos uostamiestyje vykusios parodos uždaryme ir sutiko ne vieną pažįstamą veidą.

Iš pradžių Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorius bendrovė „Litgrid“ paskelbė, kad balandžio 13–14 d. dėl suplanuotų būtinų aukštos įtampos elektros perdavimo oro linijos remonto darbų elektros vartotojams Neringoje elektros energija nebus tiekiama nuo 7.30 iki 19 val.

Tačiau penktadienį neringiškiai sulaukė netikėtos staigmenos. Po pietų elektros energijos tiekimas buvo atnaujintas, ir gyvenimas grįžo į įprastas vėžias.

„Kiek žinau, visi, kurie stengėsi ir dirbo, jautė didžiulį spaudimą ir ketvirtadienį atliko apie 70 proc. darbų“, – dėstė D.Jasaitis.

Meras tikino, kad gyventojai labiau nuogąstavo, jog elektros nebus penktadienį, kai jau pradedama ruoštis Velykoms, tačiau faktas, kad elektros tiekimas buvo atnaujintas anksčiau, nuramino.

„Visi tikrai spės nudažyti kiaušinius ir pasirengti Velykoms“, – tikino D.Jasaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS