Neringoje įgūdžius tobulino šalies pajūrio gelbėtojai | kl.lt

NERINGOJE ĮGŪDŽIUS TOBULINO ŠALIES PAJŪRIO GELBĖTOJAI

  • 0

Pirmadienį Mėlynąja vėliava įvertintame Nidos centriniame paplūdimyje vyko Lietuvos pajūrio gelbėtojų varžybos. Septintąjį kartą vykusiose varžybose varžėsi Neringos, Palangos ir Klaipėdos gelbėtojų komandos.

Kaip pastebėjo „Klaipėdos paplūdimiai“ vadovas Virginijus Urbonas, šių varžybų tikslas ne konkuruoti tarpusavyje, o pagerinti gelbėjimo įgūdžius, susipažinti, apsikeisti patirtimi.

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis sveikindamas varžybų dalyvius pabrėžė, kad užtikrinant saugumą pajūryje gelbėtojams tenka ypatinga atsakomybė, o bendraujant su lankytojais ne retai prireikia ir didelės kantrybės.

„Dirbant gelbėtoju svarbus ne tik fizinis pasirengimas, bet ir puikūs bendravimo, bendradarbiavimo įgūdžiai, o kritinėmis akimirkomis ir greita reakcija. Tikiu, kad tradicija tapusios varžybos prisidės prie šių įgūdžių tobulinimo“, –  kalbėjo meras D. Jasaitis, gelbėtojams linkėjęs sėkmės, ištvermės ir drausmingų paplūdimių lankytojų.

Nidos centriniame paplūdimyje vykusiose varžybose Lietuvos pajūrio gelbėtojai rungėsi penkiose rungtyse – 500 metrų bėgimo, bėgimo-plaukimo-bėgimo, 90 metrų sprinto, gelbėjimo su diržais ir estafetėje  su vėliavėlėmis. Vyko ir tinklinio varžybos.

Geriausiai pasirodė Klaipėdos gelbėtojų komanda, antrąją vietą užėmė Neringos gelbėtojai, trečiąją – Palangos.

Gelbėtojų varžybos kiekvienais metais vyksta vis kitoje Lietuvos pajūrio savivaldybėje, tad kitais metais jos vyks Palangoje.

GALERIJA

  • Neringoje įgūdžius tobulino šalies pajūrio gelbėtojai
  • Neringoje įgūdžius tobulino šalies pajūrio gelbėtojai
  • Neringoje įgūdžius tobulino šalies pajūrio gelbėtojai
  • Neringoje įgūdžius tobulino šalies pajūrio gelbėtojai
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS