Nidoje bus minima Pasieniečių diena | kl.lt

NIDOJE BUS MINIMA PASIENIEČIŲ DIENA

  • 1

Planuojantys šią savaitę vykti prie jūros, nesuklys pasirinkę Neringos kurortą. Birželio 28-29 d. Nidoje vyks Pasieniečių dienos minėjimo šventiniai renginiai. Jų metu svečių laukia pučiamųjų orkestro pasirodymai, šventiniai apdovanojimai, speciali pasieniečių paruošta programa, tautiniai šokiai ir grupių koncertai.

„Valstybės sienos apsaugos tarnyba Nidos gyventojus ir svečius kviečia kartu paminėti Pasieniečių dieną. Šventės dalyvių laukia įdomi, turininga programa, kurios metu iš arčiau bus galima susipažinti su pasieniečių profesija ir jų gyvenimu. Minėjime netrūks ir linksmybių: šokių, dainų, muzikos“, – pasakojo Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Ketvirtadienį, 19 val. šventę pradės VRM reprezentacinio pučiamųjų orkestro žygiuotė nuo Nidos Marijos krikščionių pagalbos bažnyčios iki aikštės šalia Neringos savivaldybės  administracijos pastato. Svečių lauks VRM reprezentacinio pučiamųjų orkestro koncertinė programa „Pop ir roko legendos“.  Orkestro pasirodymo metu renginio dalyviai  išgirs geriausius ir įsimintiniausius XX – XXI a. kultinių pop ir roko grupių bei atlikėjų kūrinius, tapusius pasauliniais hitais.

„Jų populiarumas toks milžiniškas, kad jie šokdino, šokdina ir dar ilgai šokdins viso pasaulio muzikos mylėtojus. Gyvenimo džiaugsmu ir pozityvia energija  trykštanti ABBA, QUEEN, Edith Piaf, Franko Sinatros, Ricky Martino, Santanos ir kitų muzikos žvaigždžių sukurta, orkestro atliekama muzika kvies siausti kartu“, – vakaro programą pristatė orkestro dirigentas Eimantas Anskaitis.

Penktadienį Pasieniečių dienos minėjimo renginiai prasidės nuo pat ryto. Renginio dalyvių ir svečių laukia maršas-paradas, mišios, ceremonialas aikštėje prie Nidos prieplaukos. Joje vyks rikiuotė ir apdovanojimai. Po oficialiosios dalies vyks VRM reprezentacinio pučiamųjų orkestro šventinis koncertas, parodomoji kinologų su šunimis programa, specialiosios paskirties komandos ir sraigtasparnio pasirodymas, pasieniečių technikos ir ginkluotės ekspozicija.

Nusiteikusius pašokti linksmins Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ kapela „Joldija“, o praalkę galės paragauti pasienietiškos košės ir arbatos.

Nidos uosto scenoje vakare lauks pučiamųjų orkestro koncertinė programa „Ekspresas į praeitį“. Pasirodymo metu skambės visiems puikiai pažįstami hitai, su kuriais užaugo net kelios kartos. Scenoje taip pat pasirodys Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ tautinių šokių grupės „Kalnapušė“. Pasieniečių dienos šventę vainikuos grupių „Patruliai“ ir „Pelenai“ koncertai.

Šventės organizatoriai – Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir Neringos savivaldybė. Daugiau apie šventę galima sužinoti puslapyje visitneringa.com. Visi renginiai yra nemokami.

GALERIJA

  • Nidoje bus minima Pasieniečių diena
  • Nidoje bus minima Pasieniečių diena
  • Nidoje bus minima Pasieniečių diena
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tik

Kaip visada tradiciškai "pagerbs"pasienio veteranus. Kurie negaus ne tik kvietimo į šventė, bet ir šventinės žinutės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS