Nori Europos jaunimo sostinės titulo | kl.lt

NORI EUROPOS JAUNIMO SOSTINĖS TITULO

Klaipėda sieks tapti Europos jaunimo sostine 2020 metais. Tikimasi, kad tai padės ugdyti ir išlaikyti mieste jaunuosius talentus. Tačiau yra ir abejojančių tokių titulų nauda.

Dėl Europos jaunimo sostinės 2020 m. vardo iš pradžių varžėsi aštuoni miestai.

Į finalinį etapą pateko penki, tarp kurių ir Klaipėda. Uostamiesčio konkurentai Amjenas Prancūzijoje, Kišiniovas Moldovoje, Timišoara Rumunijoje ir Filachas Austrijoje.

Norint tęsti dalyvavimą konkurse, reikėjo, kad miesto taryba pritartų parengtai paraiškai. Pastarąją Europos jaunimo forumo komisijai reikia pateikti iki lapkričio 17 d.

Būtent šią dieną Briuselyje bus pristatytos visos penkių kandidatų paraiškos. Taip pat paskelbta, kam šis titulas suteiktas.

Atkreiptas dėmesys, kad Europos jaunimo sostinės vardą laimėjusiam miestui finansavimo niekas neskiria. Įgyvendinti programą jis turi savo jėgomis ar kitų nacionalinių ir tarptautinių finansinių fondų pagalba.

Skaičiuojama, kad projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė“ įgyvendinimui reikėtų 1,15 mln. eurų. Lėšos būtų paskirstytos per ketverius metus.

Svarstant šį klausimą, miesto tarybos narių nuomonės išsiskyrė. Opozicijos atstovai abejojo, ar apskritai Klaipėdai reikalingi tokie titulai, jų nauda. Oponentų nuomone, tai padeda garsinti miestą.

„Tai užsidarykime ir nieko nedarykime“, – teigė kai kurie politikai.

Pabrėžiama, kad Europos jaunimo sostinės vardo suteikimas miestui yra reikšmingas ilgalaikės jaunimo politikos formavimo ir įgyvendinimo aspektu.

Taip pat padės spręsti daugelį miesto pilietinių, socialinių, ekonominių, jaunųjų miesto gyventojų užimtumo ir įtraukties problemas.

Atkreiptas dėmesys, kad šis titulas didina miesto žinomumą tarptautiniu mastu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

to nana

dabar Klaipėdos jaunimas buvusi karatistė ir 4-tas žmogus Klaipėdos liberastu parijoje-žavingoji Jurgita.Jai visur žalia šviesa o bendrapartiečiai net supluke buldozeriu stumia ją kuo auščiau per visur su prie jos užpakalio prikabinta ir plevęsuojančia liberolų sąjūdižio respublikinio atgimimo viltim.:D

kas dabar bus

Tai kad nei Goda, nei Andželika, nei Kiauka jau nebe jaunuoliai. Tuo labiau Laužikienė.

nana

o kas tas Klaipėdos jaunimas? Goda Giedraitytė? Kol kas tik ji visiems sambūriams vadovauja...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS