Pajūrio moksleiviams – pramonininkų dovana | kl.lt

PAJŪRIO MOKSLEIVIAMS – PRAMONININKŲ DOVANA

  • 0

Susipažinti su naujausiomis technologijomis gyvai Klaipėdos moksleivius paskatino miesto pramonininkai, dovanodami jiems kelionę į sostinę, kur vyko inovacijų renginys #SWITCH!, skirtas pačioms karščiausioms skaitmeninės rinkos kryptims – blokų grandinės (angl. blockchain), ICO, dirbtinio intelekto, kibernetinio saugumo, platformų reguliavimo temoms.

Penki autobusai 250 smalsiausių miesto moksleivių iš Martyno Mažvydo, "Santarvės" progimnazijų, Vytauto Didžiojo, "Varpo" ir Baltijos gimnazijų į renginį keliavo su Klaipėdos pramonininkų asociacijos (KPA) įmonių – bendrovių "Fortum Klaipėda", "Bega", "Mars Lietuva", "Klaipėdos baldai" ir "Lavango Group" – parama.

KPA Švietimo, mokslo ir inovacijų komiteto pirmininkas Tomas Eikinas įsitikinęs, kad moksleiviams būtina sudaryti kuo daugiau galimybių pažinti inovacijų naujienas, kurios neišvengiamai tampa kiekvieno verslo pagrindu.

"Tokie renginiai – puiki galimybė sudominti ir paskatinti jaunus žmones rinktis tiksliuosius mokslus, inžinerines studijas", – tikino T.Eikinas.

Rugsėjo 20 d. ketvirtą kartą Vilniuje vykusiame didžiausiame Baltijos šalyse modernių technologijų ir verslumo renginyje #SWITCH! susirinko apie 12 tūkst. motyvuotų vyresniųjų klasių moksleivių iš visos Lietuvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS