Palanga perima Šventosios uosto valdymą | kl.lt

PALANGA PERIMA ŠVENTOSIOS UOSTO VALDYMĄ

  • 7

Palangos miesto taryba šią savaitę nusprendė perimti merdėjančio ir šimtatūkstantinių investicijų laukiančio Šventosios uosto valdymą, rašo „Lietuvos žinios“.

 Anot Palangos mero Šarūno Vaitkaus, Šventosios uosto atgaivinimas gali lemti ir rekreacijos, turizmo plėtros šuolį. Jo teigimu, jei pavyktų gauti Europos Sąjungos paramą, bent 5 metus jokios rinkliavos už naudojimąsi uosteliu negalėtų būti renkama. Jį prižiūrėtų kuri nors Palangos savivaldybės įmonių. 

Bendra investicijų į Šventosios uosto infrastruktūros gerinimą sąmata - apie 2,2 mln. eurų. Didžiąją dalį šios sumos sudarytų Europos Sąjungos fondų pinigai. Palangos miesto savivaldybės indėlis - apie 250 tūkst. eurų, dar šiek tiek lėšų ketinama panaudoti iš Šventosios žuvininkystės vietos veiklos rėmimo fondo. Statybos darbams tektų beveik 1,77 mln. eurų, o už 355 tūkst. eurų būtų perkama reikalinga laivų ir laimikio kėlimo įranga, laivų remonto angaras ir nedidelė žemkasė. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

To Anonimas

Dar svaigsti nuo putlerio multikų? Juokiasi visas pasaulis - kaip jis nusišperino idėjas nuo KimJong Ilo.

Anonimas

Memelis su laiku gris atgal i Prusija- Rusijos imperijos sudetin (pav. Adolfas 1939 m.). Tai kad lietuva NETURI NE VIENO juru uosto. Privalo rimtai susiimti ir nors kiek atkurti Sventosios uosta - vieninteli lietuvoje. Pideriai, ziurekit i prieki ir maziau vokit.

emigrantas

Bus keliu valciu uostas. Valio!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS