Palangos oro uoste – sava tvarka? | kl.lt

PALANGOS ORO UOSTE – SAVA TVARKA?

Garbaus amžiaus klaipėdietis Jonas pasijuto nureketuotas Palangos oro uosto automobilių stovėjimo aikštelėje. Vyras turi jo neįgalumą liudijančią kortelę, kuri leidžia automobilį nemokamai statyti bet kurioje ES valstybėje, tačiau, pasirodo, ši lengvata negalioja Palangos oro uoste.


 

Garbaus amžiaus klaipėdietis Jonas pasijuto nureketuotas Palangos oro uosto automobilių stovėjimo aikštelėje. Vyras turi jo neįgalumą liudijančią kortelę, kuri leidžia automobilį nemokamai statyti bet kurioje ES valstybėje, tačiau, pasirodo, ši lengvata negalioja Palangos oro uoste.

Prieš kelias dienas klaipėdietis Jonas (pavardė redakcijai žinoma – A.D.) įvažiavo į Palangos oro uosto automobilių stovėjimo aikštelę. Šis asmuo turi neįgalumo kortelę, galiojančią visoje ES. Tai reiškia, kad jam atverti piniginės mokamose mašinų aikštelėse nereikia. Tokias lengvatas garantuoja įstatymas.

Neįgalumo kortelė matomoje vietoje – ant automobilio priekinio stiklo – buvo ir tuo metu. Aikštelėje nemokamai leidžiama stovėti 15 min., po to kiekviena valanda kainuoja po 2 eurus. Vyras, belaukdamas atskrendančio lėktuvo (pasitiko atvykstantį sūnų), užtruko 2 val.

Kai ketino išvažiuoti iš aikštelės, paaiškėjo, kad užkardas jo neišleis, kol nesusimokės mokesčio už stovėjimą. Oro uosto darbuotojai pasakė, jog niekuo negali padėti. Esą kompiuteris nuskaito tik mašinos registracijos numerius, bet ne visokias lengvatas teikiančias korteles.

Neįgalusis turėjo susimokėti. Žmogus pasipiktinęs tokia tvarka. Esą tai – ne pinigų klausimas, o stulbina neteisybė.

"Visoje ES neįgaliesiems, turintiems specialų dokumentą, lengvatos galioja, bet Palangos oro uoste kažkodėl yra priešingai. Kalbu ne apie pinigus, kuriuos turėjau sumokėti, mane suerzino neteisybė", – piktinosi klaipėdietis.

Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostus vienijančios valstybinės įmonės "Lietuvos oro uostai" Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė taip pakomentavo situaciją: "Kalbant apie stovėjimo aikšteles, jos visoje Europoje yra valdomos privačių įmonių arba pačių oro uostų. Ir už automobilio stovėjimą jose visiems tenka susimokėti vienodu tarifu – įstatymai nenumato paslaugų išskirtinumo neįgaliesiems, jiems yra taikomos pagalbinės priemonės judėti, ne mokėti. Taip pat ši paslauga apima visą asmens kelią nuo namų iki oro uosto, kuriame juo atitinkamai pasirūpinama."

Iš šio atsakymo taip ir liko neaišku, kas valdo automobilių stovėjimo aikštelę Palangos oro uoste ir kokiu pagrindu iš neįgaliojo asmens buvo nuskaičiuotas mokestis, kurio pagal įstatymo garantuotas lengvatas jis neturėjo mokėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Virginijus

Oro uostų atstovė žino kaip yra ir kas valdo visoje Europoje stovėjimo aikšteles, bet nežino kam priklauso aikštelė Palangos oro uoste. Štai konkretus atsirašinėjimo pavyzdys.

big,akropolis,rimi

sustojau prie big centro,visi neigaliuju vietos uzimti bet nei korteles nei neigaliuju zenklo ant tu masinu nera.o vieta skirta neigaliesems,sustojau salia tu masinu,tik susiruosiau iseit i parduotuve atbega fifa ir pradeda rekt kad negales isvaziot,nors vietos per akys,iskviesta policija pasake kad ana ponia pazeide ket bet jaigu ka bauda israsysim jums nes negalima statyt masinu salia nes ponia fifa nematis kaip isvaziot.likau kvailio vietoje,zmogus be koju gali masina pastatyt toliau nes neigaliuju vietos pastoviai uzimti

Viktorija

Palangos oro uostas -nepatrauklus.Kažkoks tuščias. Kavinė-tamsi. Jiems reikėtų pasikvieti dizainerį ir susitvarkyti ne tik vidų bet ir išorę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS