Palangos tarybos nariai pažeidė įstatymus | kl.lt

PALANGOS TARYBOS NARIAI PAŽEIDĖ ĮSTATYMUS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) įvertinusi Palangos miesto savivaldybės narių pateiktą informaciją bei papildomai surinktą medžiagą, nusprendė, kad Palangos miesto savivaldybės tarybos nariai Remigijus Alvydas Kirstukas ir Sondra Kulikauskienė pažeidė įstatymus.

VTEK nusprendė, jog R.A.Kirstukas dalyvaudamas klausimų, susijusių su VšĮ „Palangos pirminės asmens sveikatos priežiūros centras“, kuri konkuruoja su jo sutuoktinės darboviete - individualia įmone „S. Kulikauskienės įmonė bendrosios praktikos gydytojo centras“, sprendimo procedūrose, nevykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nustatytos prievolės vengti interesų konflikto ir tokiais veiksmais pažeidė šio įstatymo nuostatas.

Tai pat, R.A.Kirstukas, nedeklaravęs galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto, galėjusio kilti ir kilusio jam dalyvaujant klausimų, susijusių su VšĮ „Palangos pirminės asmens sveikatos priežiūros centras“, sprendimo procedūrose, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 6 straipsnio 2 dalies bei 7 straipsnio 2 dalies nuostatas.

VTEK taip pat nusprendė, jog S.Kulikauskienė, dalyvaudama klausimų, susijusių su jos individualia įmone, konkuruojančia su VšĮ „Palangos pirminės asmens sveikatos priežiūros centras“, sprendimo procedūrose, nevykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nustatytos prievolės vengti interesų konflikto ir tokiais veiksmais taip pat pažeidė šio nuostatas.

S.Kulikauskienė įstatymą pažeidė dar ir dėl to, kad  Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nustatyta tvarka nepateikė privačių interesų deklaracijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS