Paplūdimiuose – dar ne vasara | kl.lt

PAPLŪDIMIUOSE – DAR NE VASARA

Neįprastai šiltas pavasaris gundo klaipėdiečius skubėti į pajūrį, tačiau tikrasis kaitinimosi saulėje sezonas dar neprasidėjo.

Iki praėjusios savaitės pabaigos pliažuose žmonių dar nebuvo daug. Nors mieste žmonės leipo nuo karščio, iki sekmadienio pajūryje pūtė šiaurys, tad buvo žvarboka. Poilsiautojai slėpėsi kopose, bet ir tokių nebuvo daug.

Šeštadienį pajūryje prapliupęs lietus išbaidė negausius poilsiautojus. Sekmadienį pagaliau pasijautė, kad prasidėjo tikroji vasara – paplūdimiai jau buvo nugulti žmonių.

Gelbėtojai kol kas dirba tik Antrosios Melnragėje ir Smiltynės gelbėjimo stotyse, tiesa, sekmadienį jie jau žvalgėsi į paplūdimius bei jūrą ir kitose vietose. Visuose postuose gelbėtojai dirbs nuo birželio 1 dienos.

Jūra kol kas itin šalta. Savaitgalį Smiltynėje vandens temperatūra siekė tik 11 laipsnių šilumos, Melnragės paplūdimyje vanduo įšilo iki 15 laipsnių, o Antrojoje Melnragėje ir Giruliuose – tik 13 laipsnių. Todėl norinčiųjų pasipliuškenti Baltijos bangose buvo vos vienas kitas.

Savaitgalį, nepaisant sunkumų važiuoti Pamario gatve, visos pajūrio automobilių aikštelės buvo pilnutėlės.

Pirmadienį prie jūros nebuvo daug žmonių, akivaizdu, atostogų metas dar neprasidėjo, į paplūdimius klaipėdiečiai plūstelėjo tik pavakarę.

Ilgametis Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki džiaugėsi, kad nesunkiai pasisekė surinkti patyrusių gelbėtojų komandą. Pasak jo, nemažai jų – senbuviai, kiti nors ir naujokai, bet geri plaukikai.

"Darbas dar nevargina, žmonės kol kas tik pratinasi prie saulės, todėl kaitinasi trumpai, ateina ir už valandėlės išeina. Todėl pasiklydusių vaikų dar neteko ieškoti, o ir kitų bėdų poilsiautojai dar nepatyrė", – kalbėjo A.Siakki.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mi

Axaxa, gerai pastebejot:D

nu jo

is pirmo zvilgsnio pas moteriske dvi kaires kojos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS