Parkui įrengti trūksta lėšų | kl.lt

PARKUI ĮRENGTI TRŪKSTA LĖŠŲ

Miesto valdžia ieško lėšų Melnragės parkui. Trūksta pusės reikiamos sumos, kad ši viešoji erdvė būtų sutvarkyta vienu kartu. Pinigų bandoma surasti ne tik miesto biudžete, bet tikimasi pagalbos sulaukti ir iš verslininkų.

Naujas parkas Melnragėje bus įkurtas prie šiaurinio molo, teritorijoje, kurią riboja Audros, Kopų, Nėgių, Molo, Vėtros gatvės ir paplūdimiai.

Bus sutvarkyti želdiniai, įrengti takeliai, suolai, šiukšlių dėžės, apšvietimas, žaidimų aikštelės.

Melnragės parko įkūrimo projektas jau baigiamas parengti. Jis pateiktas vertinti ekspertams. Tačiau susidurta su kita problema – projekto finansavimu.

Parko daliai, kur yra gamtinis karkasas, įrengti lėšų žadama gauti iš ES. Už šiuos pinigus bus galima sutvarkyti želdinius, pasirūpinti takais. Tam reikia 300 tūkst. eurų.

Rūpesčių kyla dėl parko dalies, kur nėra gamtinio karkaso, vaikų žaidimų aikštelių, apšvietimo. Miesto savivaldybė šiems darbams lėšų turi ieškoti pati. Reikia dar 300 tūkst. eurų.

"Parką galime įrengti etapais, bet norime vienu ypu. Tad ieškome trūkstamų lėšų kitose miesto biudžeto programose. Gal bus sutaupytų. Tikimės surasti. Jei ieškome, visada randame", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Jau dabar, analizuojant miesto biudžeto programas, matyti, kad kai kuriose lėšų bus sutaupyta. Uostamiesčio savivaldybė tikisi, kad prie parko įrengimo prisidės ir verslas.

"Jei vis dėlto neturėsime pakankamai pinigų parkui, tada tvarkydami paruošime vietas vaikų žaidimų aikštelėms, o įrenginius sumontuosime bėgant laikui", – komentavo pavaduotoja.

Prieš paskelbiant parko įrengimo darbų konkursą, norima išspręsti finansavimo klausimą. Tai tikimasi padaryti per mėnesį ar pusantro.

Išsprendus finansavimo klausimą, būtų aišku, kokio masto darbų konkursą skelbti. Rangovą planuojama išrinkti iki metų pabaigos, tad parkas būtų įrengtas kitąmet.

"Šiemet pradėti darbų jau neleistų oro sąlygos", – tvirtino pavaduotoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Ar tik per tą stengimąsi mėlynojo proveržio nepakeis rudasis..

deinis

O kaip su tuo uostu,pirma įreksime parką prie molo otada girausime ir statysime uosta,buvo daug triukšmo ,kad reikės kirsti mišką privažiavimo keliams o dabar iškirto dešimt kartų daugiau miško ir jokio triukšmo plečiant kelią

Na

Ką čia parkas,. Nu bet jau mėlynasis proveržis tai jau ... tikrai .. bus ...vienu ypu ,, bus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS