Paskelbti priėmimo į mokyklas tvarkaraščiai | kl.lt

PASKELBTI PRIĖMIMO Į MOKYKLAS TVARKARAŠČIAI

Jau paviešinti vaikų priėmimo į mokyklas dokumentų teikimo tvarkaraščiai. Pasirūpinti dokumentais bus galima nuo vasario. Priėmimas šiemet vyks elektroninėje sistemoje ir bus organizuojamas keliais etapais.

Nuo šiol vaikus į mokyklas norintys užrašyti tėvai prašymus teiks tik elektroniniu būdu.

Tikimasi, jog šie pokyčiai padės užtikrinti sklandesnį priėmimo organizavimą ir padės išvengti kasmet nusidriekiančių gyvų eilių.

Mokyklų ir ikimokyklinių įstaigų bei Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainėse jau paviešinta prašymų priėmimo tvarka.

"Priėmimas į mokyklas dar neprasidėjo, tačiau jau paskelbtas dokumentų priėmimo grafikas. Tėvai prašymus galės teikti į tris pasirinktas ugdymo įstaigas. Vieną mokyklą bus privaloma parinkti pagal gyvenamąjį mikrorajoną", – informavo Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Tiesa, dokumentai bus priimami skirtingais etapais.

Anksčiausiai prasidės vyresniųjų klasių moksleivių priėmimas.

Nuo vasario 7 d. 10 val. kviečiama teikti  prašymus lankyti 1, 2, 3 gimnazijos klases, jaunimo ir specialiąsias klases.

Nuo vasario 12 d. bus priimami prašymai lankyti 6–8 klases, o nuo vasario 19 d. – 5 klases.

Pradinių klasių moksleivių priėmimą nutarta organizuoti kiek vėliau.

Nuo vasario 26 d. priimami prašymai lankyti 2 ir 4 klases, o prašymai lankyti 1 klasę bus priimami tik nuo kovo 1 d.

"Šios datos pažymi tik dokumentų priėmimo pradžią. Tai nereiškia, kad prašymus bus galima teikti tik vieną dieną. Prašymai lankyti klases, kuriose reikalingas motyvuotas skatinimas, bus priimami iki balandžio, o pagrindinis priėmimas vyks iki gegužės", – teigė Švietimo skyriaus vedėja.

Išsamiau su dokumentų teikimo terminais galima susipažinti Klaipėdos miesto savivaldybės internetinėje svetainėje, ugdymo įstaigų interneto tinklalapiuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS