Pasveikintas skęstančią moterį išgelbėjęs ugniagesys | kl.lt

PASVEIKINTAS SKĘSTANČIĄ MOTERĮ IŠGELBĖJĘS UGNIAGESYS

  • 0

Už didvyrišką poelgį pagerbtas Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos Priekulės ugniagesių komandos ugniagesys Vidas Rasimavičius, kuris išgelbėjo Minijoje skendusią moterį. Jo drąsus poelgis – pavyzdys kiekvienam.

Ugniagesį sveikino Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerės Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė, administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė, tarybos narys, Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Raimondas Simonavičius, Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė, Priešgaisrinės tarnybos viršininkas Stanislovas Virbauskas. Padėka bei simbolinės dovanos bus perduotos ir ugniagesiui padėjusiam vyriškiui.

Klaipėdos rajono savivaldybės dėmesys ugniagesiams, pasak Klaipėdos rajono priešgaisrinės tarnybos viršininko Stanislovo Virbausko, išskirtinis visoje šalyje: savivaldybės lėšomis perkamos gaisrinės mašinos, remontuojamos patalpos, perkami nauji specialūs rūbai. 2016–2017 m. Klaipėdos rajono savivaldybės biudžeto lėšomis už 124,5 tūkst. eurų buvo nupirkti trys automobiliai Priekulės, Endriejavo ir Plikių ugniagesių komandoms. Šiemet už 90 tūkst. eurų iš savivaldybės biudžeto nupirkti dar du automobiliai Agluonėnų ir Girkalių ugniagesių komandoms.

Vyks Tarybos posėdis

Informuojame, kad Klaipėdos rajono savivaldybės meras šaukia Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdį spalio 25 d. 10 val. (savivaldybės posėdžių salė, Klaipėdos g. 2, Gargždai). Tarybos posėdžio medžiaga paskelbta savivaldybės internetinėje svetainėje www.klaipedos-r.lt skiltyje „Taryba“, „Tarybos posėdžiai“, adresu: http://www.klaipedos-r.lt/go.php/lit/Tarybos-posedziai.

Klaipėdos rajono savivaldybės interneto svetainėje www.klaipedos-r.lt, skyrelyje „Taryba“  bus galima stebėti tiesioginę posėdžių transliaciją.

Pagrindinius darbus planuojama baigti šiemet

„176 gyvenamųjų namų kvartalo sklypų savininkai jau gali pradėti projektuoti namus – pagrindinius darbus šioje teritorijoje planuojama baigti šiemet“, – teigė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Prieš daugelį metų valstybė įsipareigojo žmonėms už turėtą žemę mieste suteikti sklypus dabartiniame 176 gyvenamųjų namų kvartale, taip pat buvo įsipareigota suteikti sklypus su keliais ir elektra, tačiau metai bėgo, o lėšų pažadams įgyvendinti skirta nebuvo. Tuomet gyventojai ir savivaldybė pradėjo ieškoti būdų ir galimybių tam, kad būtų galima sutvarkyti kvartalą ir žmonės galėtų laisvai naudotis savo turtu – sklypais.

„Šiek tiek daugiau nei prieš metus pasirašėme rangos darbų sutartį su bendrove „Plungės lagūna“ ir pradėjome įrenginėti žvyruotas gatves su nuvažiavimais į sklypus. Iš viso – apie 4 km kelių. Visa tai kainuoja 1,2 mln. eurų. Nė vienas kitas kvartalas ar gyvenamųjų namų statybos bendrija rajone nėra gavusi lėšų iš savivaldybės keliams ar komunikacijoms įrengti. Tokios praktikos nėra ir šalyje. Tačiau, suprasdami nepavydėtiną gyventojų padėtį, sutelkėme jėgas, kad sutvarkytume šį kvartalą ir žmonės galėtų pradėti jame planuoti ateitį. Tai dar ne viskas – apie 90 tūkst. eurų kainavo savivaldybės lėšomis kiekvienam sklypui nutiesti elektros tinklai. Biudžeto lėšomis valytas ir per kvartalą tekantis kanalas, kuriame karaliavo bebrai. Tvinstantis kanalas sėmė rengiamus kelius, todėl tvarkyti jį buvo būtina. Šiemet planuojami baigti šiuos pagrindinius darbus, o kitąmet liks sutvarkyti aplinką: pasėti žolę, išlyginti sklypus, įrengti privažiavimus prie kvartalo. Planuojama, kad jie bus iš Pušų ir Klaipėdos gatvių“, – teigė administracijos direktorius S. Karbauskas.

Investicijos į šį kvartalą augina sklypų vertę. Čia bus patogu gyventi: šalia planuojamas daugiafunkcis sporto centras, visai netoli autobusų stotis, mokyklos, prekybos centrai, neformalaus ugdymo įstaigos. Tikimasi, kad pradėjus statyti namus į kvartalą investuos ir „Klaipėdos vanduo“, dujininkai, taip gyventojams bus sudaryta galimybė prisijungti prie centralizuotų tinklų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS