Pavasarį Klaipėda skęs gėlėse | kl.lt

PAVASARĮ KLAIPĖDA SKĘS GĖLĖSE

Artėjant šiltajam metų sezonui, uostamiestis netrukus sužydės visomis pavasario spalvomis. Klaipėdoje bus pasodinta daugybė gėlių daigelių, švaresnės taps gatvės ir šaligatviai.

Centre karaliaus našlaitės

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, nors oras sodinti gėles dar netinkamas, jau žinoma, kokie gėlynai šį pavasarį džiugins klaipėdiečių ir miesto svečių akis.

Šiemet, kaip ir pernai, mieste sužydės anksti pavasarį pražystančios našlaitės.

Ryškiaspalvės gėlės papuoš Atgimimo, K.Donelaičio, Karlskronos aikštes, Danės skverą, prie Dangės esančias "boružėles", Skulptūrų parką.

Jas planuojama sodinti ir prie paminklo "Arka", taip pat šalia Senojo turgaus esančioje bei Debreceno žiedinėje sankryžoje.

Atgis ir Melnragės žiedinės sankryžos gėlynas.

Šios pavasario pranašės karaliaus ir gatvėse pastatytuose vazonuose, kurių iš viso įrengta 70.

Gėlynų – dar daugiau

Be našlaičių, uostamiestyje ryškiaspalviais žiedeliais džiugins tulpės, hiacintai, narcizai, krokai.

Atšilus orams, gėlynus planuojama sodinti Neringos skvere, Poilsio parke, Atgimimo ir Debreceno aikštėse.

Pasak I.Šakalienės, šiais metais bus išplėstas ir Herkaus Manto gatvėje esantis gėlynas.

"Padidės Herkaus Manto gatvės viaduko gėlynas. Ten atsiras daugiamečių gėlių. Šis gėlynas užims 350 kvadratinių metrų. Liepų gatvės viaduke pasodinsime krokų, Taikos ir Statybininkų prospekto žiedinėje sankryžoje taip pat jau paruošta vieta gėlėms. Kai sužydės gėlynai, bus tikrai gražu", – kalbėjo I.Šakalienė.

Miestui papuošti pavasario gėlėmis šiemet skirta tiek pat kiek ir pernai – 140 tūkst. eurų.

Gatves tikrins komisija

Susirūpinta ir gatvių būkle bei taršos mažinimu.

Atšilus orams, į uostamiesčio gatves išriedėjo dulkes, druskos ir purvo sankaupas valanti technika.

"Gatvės valomos, kai tik leidžia oro sąlygos, esant teigiamai oro temperatūrai. Valymo mašinos veikia vakuumu, jose įrengtos talpyklos su vandeniu. Purškiant vandenį surenkamos šiukšlės, dulkės. Siurbiamos ir druskos sankaupos", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jūrevičienė.

Anot vyriausiosios specialistės, švariomis gatvėmis miestiečiai džiaugsis jau kovą – rangovai netrukus užbaigs valymo darbus.

Šiuo metu mieste šluojamos pagrindinės gatvės.

L.Jūrevičienės teigimu, kovo pabaigoje gatvių vyks tikrinti komisija.

Kaip ir kasmet, bus organizuojamos uostamiesčio viešųjų erdvių tvarkymo akcijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Renata Sen

na nereikia juodint pensininkų.O jeigu ir pavagia kokį sodinuką tai tegul. Prisidurs prie pensijos ar pasidžiaugs pasisodines kiemelyje-anoks nuostolis..(Nedaug jiems beliko džiaugtis, gyvenimo saulėlydis - gi).Savivaldybė išmetanti Šviesų festivaliui šimtatūkstantines sumas neturi moralinės teisės smerkti tokius bedalius.______O aš girdėjau tokį atvejį, kai vieną vasarą sodininkų bendrija inicijavo akciją dovanoti Klaipėdai sodinukus dykai. O kokių gėlių turėjo, ruošėsi rimtai pateikti..Bet niekas neleido..Tvarka ne ta, kad mes galėtume puošti savo mylimą Klaipėdą patys.Yra šventieji, tarp šventų vadinami Viešaisiais Pirkimais

Vėtra

Pensininkai vagia , mačiau .Sodinkite pavasarį ir vasarą , o našlaičių sodinimo rudenį - reikia atsisakyti . Tik pinigų mėtymas . Iš rudens tuoj užsninga ir sušąla , o dabar atrodo - bjauriai.

Rinkėjas

nejaugi ir po rinkimų Šakalienė kėdė nesudrebės, registre tiek daug naujovių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS