Pradėjo rengti koncesijos sąlygas | kl.lt

PRADĖJO RENGTI KONCESIJOS SĄLYGAS

Uostamiesčio savivaldybė toliau ruošiasi 2-osios vandenvietės konversijai. Numatyta, kad šioje teritorijoje išdygs daugiafunkcis sporto objektas. Kadangi jis bus statomas privačiomis lėšomis, pradėtos rengti koncesijos sąlygos.

Į pagalbą pasitelkė specialistus

Klaipėdos savivaldybės atstovai šią savaitę buvo susitikę su koncesijos sąlygas rengsiančios įmonės, kuri laimėjo skelbtą konkursą, atstovais.

„Koncesijos sutartis – sudėtingas dokumentas, galintis sukelti daug teisinių pasekmių. Jis yra ilgalaikio pobūdžio – gali galioti nuo 15–25 metų. Rengiant tokį dokumentą, reikia atlikti ekonominius skaičiavimus, kad paaiškėtų, kokiu atveju koncesija būtų patraukli ir miestui, ir verslui. Tad, įvertinus visas aplinkybes, nusprendėme pirkti koncesijos sąlygų parengimo paslaugą“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Susitikimo su rangovais metu savivaldybės atstovai išsakė savo argumentus, siūlymus dėl koncesijos sąlygų. Konkursą laimėjusi specialistų komanda buvo supažindinta su 2-osios vandenvietės konversijos strateginiais dokumentais.

E.Mantulova pažymėjo, kad rangovas įsipareigojo rugsėjo pradžioje pateikti koncesijos sutarties gaires. Pastarosios bus pristatytos visuomenei.

„Jei sulauksime pastabų, jas įvertinsime. Tada parengsime koncesijos sutartį. Tai būtų galima padaryti ir 2-osios vandenvietės teritorijoje pradėjus projektuoti daugiafunkcį sporto objektą. Parengus koncesijos sąlygas, paaiškės jo apimtis, funkcijos, galimybės“, – komentavo pavaduotoja.

Visų siūlymų neįgyvendins

Kad ateityje įmonė „Klaipėdos vanduo“ 2-osios vandenvietės teritorijoje nebevykdys savo veiklos, numatyta prieš daug metų.

Savivaldybė užsakė galimybių studiją, kaip būtų galima ją konvertuoti, pritaikant miesto reikmėms. Studijos rengėjai pasiūlė šioje erdvėje įrengti multifunkcį mokslo ir pažinimo centrą kartu su įvairių sporto šakų kompleksu.

„Atėjo laikas, kai įmonė „Klaipėdos vanduo“ nebevykdo veiklos 2-osios vandenvietės teritorijoje. Liko tik bendrovės administracija. Ta galimybių studija tapo pagrindu tolimesniems veiksmams. Ji suformulavo kryptį, kuria reikia vystyti šią teritoriją“, – kalbėjo pavaduotoja.

Pašnekovė atkreipė dėmesį ir į tai, kad 2-oji vandenvietė yra tikslinėje miesto teritorijoje, į kurios viešąsias erdves ir objektus per kitus kelerius metus yra numatyta daug investicijų.

„Dėl minėtų priežasčių būtent dabar ir buvo grįžta prie 2-osios vandenvietės konversijos galimybių studijos siūlymų“, – komentavo pavaduotoja.

Tačiau, E.Mantulovos teigimu, visais siūlymais nebus galima pasinaudoti, nes kovertuojama bus tik pusė 2-osios vandenvietės sklypo.

„Tuo metu manyta, kad išsikels visa įmonė, tačiau dabar bendrovei „Klaipėdos vanduo“ reikalingi administraciniai pastatai. Tad galima naudoti tik pusę sklypo – 3,2 hektaro. Natūralu, kad dalis galimybių studijos siūlymų nebus įgyvendinti“, – tpažymėjo pavaduotoja.

Lauks bendrojo plano pakeitimų

Prieš keletą metų uostamiesčio savivaldybė savo jėgomis atliko vertinimą, kokios sporto infrastruktūros trūksta mieste. Tai taip pat padėjo apsispręsti, koks objektas turėtų atsiras 2-osios vandenvietės teritorijoje.

„Kai kurioms sporto šakoms tikrai trūksta infrastruktūros mieste. Išnagrinėjus galimybių studiją ir poreikių vertinimą, priimtas sprendimas, kaip vystyti minėtą teritoriją. Apsispręsta, kad reikia statyti daugiafunkcį sporto centrą“, – teigė pašnekovė.

Pasak E.Mantulovos, juo galėtų naudotis sporto šakų, kurioms trūksta infrastruktūros, atstovai. Numatyta, kad sporto centre būtų ir ledo arena, salė.

Šiuo metu 2-osios vandenvietės sklypas yra padalytas į dvi dalis – reikalingą įmonei „Klaipėdos vanduo“ ir savivaldybei. Rengiami dokumentai, kurių pagrindu savivaldybė iš bendrovės „Klaipėdos vanduo“ išpirktų dalį teritorijos.

„Kai bus patvirtintas naujas miesto bendrasis planas, žadama pradėti kitus darbus. Planuojama, kad tai bus kitų metų pirmąjį ketvirtį. Dabartiniame miesto bendrajame plane nėra numatyta visuomeninių objektų statyba 2-osios vandenvietės teritorijoje“, – komentavo pavaduotoja.

E.Mantulova atkreipė dėmesį, kad daugiafunkcis sporto centras nebus statomas ES ar savivaldybės lėšomis. Tam rengiamasi pritraukti privačių investicijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Sportuotojas

Miestas pagaliau nori pastatyti rimta sprto baze vaikams teveliams seneliams. Bet niurzgliams ir vel negerai :) Jei taip ir toliau grisiu prie iprocio balsuot uz liberalus :)

Jonas D.

Juk visiems yra žinoma,kad ši (2-ji Vandenvietė) daugybę metų tiekė (o ir galėtų tiekti) geriausią,kokybiškiausią giluminį artezinį geriamą vandenį miestui (kartu su 1-ąja vandenviete),o dabartinė 3-ji vandenvietė - murziną,nešvarų iš Vilhelmo kanalo su visais įtekančiais grioviais į jį paviršinį vandenį ,vis tiek ruošiama ši ,,savotiškai sportinė" afera ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS