Prekybos centrams – apribojimai | kl.lt

PREKYBOS CENTRAMS – APRIBOJIMAI

Uostamiesčio valdžia sieks, kad į miesto istorinėje dalyje, gyvenamuosiuose rajonuose esančius prekybos centrus prekės būtų vežamos mažesnėmis transporto priemonėmis. Žadama apriboti sunkiasvorių mašinų eismą šiose teritorijose.

Idėją, kad į senamiestyje ir naujamiestyje esančius prekybos centrus prekės būtų atvežamos mažesnėmis transporto priemonėmis, savivaldybei pasiūlė vienas klaipėdietis.

Vyras atkreipė dėmesį, kad po miesto istorinę dalį važinėjančios sunkiasvorės transporto priemonės ne tik kelia triukšmą ir piktina gyventojus, bet ir niokoja miesto turtą: nulaužo šviestuvus, ženklus, nuvažinėja šaligatvių galus.

Miesto valdžia klaipėdiečio idėją įvertino palankiai. Pasiūlymas buvo svarstomas Saugaus eismo komisijos posėdyje.

"Į tokias teritorijas prekės turėtų būti atvežamos tikrai mažesniais automobiliais. Jie galėtų aptarnauti ir prekybos centrus, esančius gyvenamuosiuose rajonuose. Taip yra visame pasaulyje", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Saugaus eismo komisija nusprendė, kad su tokiu prašymu reikėtų kreiptis į prekybos centrus. Tačiau uostamiesčio vicemeras Artūras Šulcas atkreipė dėmesį, kad verslininkai gali nesutikti.

"Kai senamiestyje pamatai vilkiką, kuris, matyt, pasiklydo, tampa baisu. Tokioms mašinoms čia tikrai ne vieta. Manau, kad kvietimais nieko neišspręsime. Reikia imtis sunkiasvorio transporto priemonių eismo ribojimo", – komentavo vicemeras.

Tačiau sprendimo dėl konkrečių priemonių komisija nepriėmė. Situaciją pasiūlyta išanalizuoti savivaldybės administracijos specialistams.

Atkreiptas dėmesys, kad apribojus sunkiasvorio transporto eismą problemų kils šiukšlių vežėjams. Jie taip pat negalės įvažiuoti į tas teritorijas.

"Reikės kalbėtis ir su jais. Gal atliekų vežėjai gali taip pat naudotis mažesnėmis transporto priemonėmis? Reikia tuo pasidomėti", – svarstė komisijos nariai.

Dėl sunkiasvorio transporto, kuris veža prekes į netoliese esantį prekybos centrą, keliamo triukšmo skundėsi ir Paryžiaus Komunos gatvės 20 ir 22 gyventojai. Jie pabrėžė, kad gyvena tyliojoje zonoje.

Pastarąja šis rajonas buvo paskelbtas, kai čia veikė klubas "Sodžius". Gyventojai prašė apriboti sunkiasvorių transporto priemonių eismą.

Saugaus eismo komisija nusprendė nustatyti laiką, kada sunkiasvorės transporto priemonės gali važiuoti šiuo gatvės ruožu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS