Prie geležinkelio – reidas klaipėdiečiams: bebaimiai trumpino kelią | kl.lt

PRIE GELEŽINKELIO – REIDAS KLAIPĖDIEČIAMS: BEBAIMIAI TRUMPINO KELIĄ

Klaipėdos policijos pareigūnai kartu su Lietuvos transporto saugos administracijos darbuotojais vykdė reidus ties geležinkelių pervažomis. Tikrintas ir vairuotojų blaivumas, ir pėsčiųjų elgesys.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos pareigūnai vairuotojų blaivumą tikrino naujoviškais matuokliais.

Ties geležinkelių pervažomis, kad nesusidarytų automobilių eilės, pareigūnai specialiu matuokliu tik trumpam patikrindavo automobilio salone esančias daleles, kurias iškvepia vairuotojas.

"Turime tris tokius naujus matuoklius. Užtenka iš toliau pūstelėti – jei matuoklis sureaguoja, vairuotojas kviečiamas nuodugnesniam patikrinimui", – teigė Kelių policijos Kelių patrulių kuopos I-ojo būrio vadas Kęstutis Virbauskas.

Dažniausiai sakoma –  kaip ėjo, taip ir eis bėgiais.

Patikrinimo metu neblaivių vairuotojų neužfiksuota.

"Šiandien mūsų misija labiau prevencinė. Kalbėjomės su vairuotojas ir pėsčiaisiais, dalijome skrajutes apie saugų elgesį geležinkelių pervažose, aiškinome, kaip turėtų elgtis žmogus, jei įstrigtų pervažoje artėjant traukiniui. Nuobaudų nerašėme", – tikino K.Virbauskas.

Pareigūnams iš Tilžės gatvės persikėlus į uostamiesčio centrinę dalį, ant geležinkelio bėgių teko stabdyti savais reikalais skubančius miestiečius.

"Beveik kiekvienas, kurį sustabdėme ir bandėme paaiškinti, jog jis elgiasi neleistinai, aiškino, jog tokiu būdu žmogus trumpina kelią. Kitas piktinosi, jog jis čia gyvena 60 metų. Dažniausiai sakoma – kaip ėjo, taip ir eis bėgiais. Žmonės net į parduotuvę keliauja per bėgius. Jie labai rizikuoja. Kiekvienais metais pervažose žūsta pėstieji. Kaip įsitikinome, bėgius dažnai bando pereiti labai senyvo amžiaus žmonės, o pasirodžius traukiniui kažin ar jie spėtų laiku pasitraukti", – pastebėjo K.Virbauskas.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

GALERIJA

  • Prie geležinkelio – reidas klaipėdiečiams: bebaimiai trumpino kelią
  • Prie geležinkelio – reidas klaipėdiečiams: bebaimiai trumpino kelią
  • Prie geležinkelio – reidas klaipėdiečiams: bebaimiai trumpino kelią
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

na taip

pravažiuoja per dieną 2 traukiniai tai labai didelis pavojus?:D)

reikia leisti

tokio amžiaus žmonėms pereiti. Jei nepasiseks, būs sutaupyta.

Na ir kas

kad perėjo? Taigi suaugę žmonės, laisvi elgtis kaip sumano. Rizikuoja - jų reikalas.Kam jie daro žalą be tokios rizikos patys sau? Kodėl reikia daryti spec.reidus, mokėti bauduotojams už ,,darbą" ir va čia daryti sensaciją? Neturit rimtesnių darbų? Eikit gatvių šluot - bent bus reali nauda miestui. Kad koki girtuoklį pervažiuos tai tokia čia ir bėda. O normalūs žmonės jei eina tai moka tokioje vietoje elgtis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS