Prie jūros vilios šviesomis | kl.lt

PRIE JŪROS VILIOS ŠVIESOMIS

Prižiūrėtojai randa vis naujų originalių būdų, kaip lankytojus pritraukti į paplūdimius ne tik šviečiant saulei. Antrojoje Melnragėje sumontuoti specialūs prožektoriai, kurie apšviečia jūrą tamsiuoju paros metu.

Nenori, kad liktų vieniša

Įspūdingas vaizdas lankytojus pasitinka sutemus – nuo 21.30 val. Ypač gražu, kai jūra yra audringa, o šviesos apšviečia baltus bangų purslus.

Nors prožektoriai Antrosios Melnragės paplūdimyje sumontuoti prieš savaitę, susidomėjusiųjų nauja atrakcija netrūksta. Tamsiuoju paros metu pasigrožėti romantišku jūros vaizdu daugiausia atvyksta jaunimas.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas tikino, kad nuolat ieškoma būdų, kaip lankytojus į paplūdimius pritraukti ne tik vasarą, kai šilta, šviečia saulė, bet ir tada, kai orai nelepina, rudenį ar sutemus.

"Norime, kad jūra niekada neliktų vieniša, kad žmonės rinktųsi paplūdimyje, nepriklausomai nuo metų laiko, oro. Turime ją ir siekiame išnaudoti", – teigė vadovas.

Prožektorius sukonstravo patys

Anot V.Urbono, mintis apšviesti jūrą kilo biudžetinės įstaigos darbuotojams. Jie patys sukonstravo ir prožektorius. Panaudoti specialūs filtrai, kad jūra būtų apšviesta ryškiau. Be to, prožektoriai įsijungia patys sutemus ir išsijungia prašvitus, tad elektros energijos sąnaudos nėra didelės.

"Originalūs tokie prožektoriai kainuoja daug. Vienas – apie 2 tūkst. eurų. Nenorėjome tiek išleisti, mūsų finansai riboti. Tad prožektorius ėmėsi konstruoti patys darbuotojai", – prisiminė vadovas.

V.Urbonas atskleidė, kad kol kas dar ne visiškai tenkina prožektorių skleidžiama šviesa. Svarstoma, ar nevertėtų keisti filtrus, kad jų spalva būtų geltonesnė.

"Žiūrėsime, kaip pavyks. Kai aplink visur tamsu, apšviesta jūra labai gražiai atrodo. Tikimės, kad patiks ir lankytojams. Žiūrėsime, kiek ši naujovė bus populiari. Gal koreguosime įsijungimo ir išjungimo laiką. Jei pasitvirtins, gal įrengsime ir kitur, dar tobulinsime", – sakė direktorius.

V.Urbonas džiaugėsi, kad įstaiga yra surinkusi kūrybingą komandą.

Esame tam, kad žmonėms padarytume kažką gero.

"Vieni pateikia idėjų, kiti jas įgyvendina, papildo vieni kitus. Smagu, kad žmonės nėra monotoniški rudenį – turi minčių, sugalvoja kažką įdomesnio. Esame tam, kad žmonėms padarytume kažką gero. Yra daug idėjų, bet joms įkūnyti reikia lėšų", – tvirtino direktorius.

Pakeitė prieš trejus metus

Biudžetinei įstaigai "Klaipėdos paplūdimiai" prižiūrėti uostamiesčio paplūdimius pavesta prieš daugiau nei trejus metus. Siekta, kad pliažai turėtų vieną šeimininką. Manyta, kad tada atsiras daugiau tvarkos.

Anksčiau už saugumą paplūdimiuose buvo atsakinga biudžetinė įstaiga "Klaipėdos skęstančiųjų tarnyba", kurios veikla vėliau buvo išplėsta, o  pavadinimas pakeistas į "Klaipėdos paplūdimiai", už tvarką – savivaldybės samdytos įmonės.

Vaizdas per trejus metus uostamiesčio paplūdimiuose pasikeitė. Atsirado ne tik daugiau tvarkos, bet ir naujų atrakcijų: vaikų žaidimų aikštelių, įspūdingo dydžio šachmatai, sporto įrenginių, apžvalgos aikštelių, kito inventoriaus.

Biudžetinė įstaiga "Klaipėdos paplūdimiai" pasiūlė įrengti ir vadinamąjį paukščių taką – medinį tiltą, kuris sujungtų Pirmosios ir Antrosios Melnragės paplūdimius, o ateityje galbūt būtų dar pratęstas. Šiuo metu dirbama, kad šis projektas būtų įgyvendintas.

GALERIJA

  • Vieta: prožektoriai, kuriais apšviečiama jūra, pakabinti ant Antrosios Melnragės gelbėjimo stoties.
  • Prie jūros vilios šviesomis
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Povilas

Šviesos tarša turi būti mažinama, o ne atvirkščiai

kr

mola apsvieskit,butu puiki vieta..

Jo

Puikiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS