Progimnazijos likimas tebekelia klausimų | kl.lt

PROGIMNAZIJOS LIKIMAS TEBEKELIA KLAUSIMŲ

Tauralaukio progimnazijos likimas tebekursto aistras. Gyvenvietės bendruomenės atstovai vėl kreipėsi į miesto tarybą. Jie toliau siekia, kad Tauralaukyje išliktų progimnazija.

Gyvenvietės bendruomenės atstovas Rolandas Juška aiškino, kad dar kartą kreiptis į politikus jį paskatino miesto strateginis planas 2017–2019 metams.

Šiame dokumente numatyta, kad Tauralaukyje turi likti pradinė mokykla ir darželis.

R.Juška priminė, kad balandį buvo patvirtintas švietimo įstaigų pertvarkos planas. Iš jo buvo išbraukta Tauralaukio progimnazija. Nuspręsta šį klausimą paanalizuoti nuodugniau.

"Toks sprendimas priimtas, nes Tauralaukio bendruomenė nesutiko, kad progimnazija būtų skaidoma į dvi dalis – Tauralaukyje liktų pradinės klasės, o 5–8 būtų iškeliamos į kitoje miesto dalyje atsilaisvinusias privačios mokyklos patalpas", – pasakojo atstovas.

Pasak R.Juškos, tada buvo sudaryta darbo grupė, kuri nusprendė visai panaikinti Tauralaukyje mokyklą. Ją perkelti į Žolynų gatvę, o iš Tauralaukio mokyklos padaryti darželį.

"Nors tokiam pasiūlymui nepritarė ne tik Tauralaukio, bet ir Žolynų bei kitos bendruomenės, liepos pabaigoje tokiam siūlymui buvo pritarta. Niekaip nesuprantame, kodėl padaryta tokia išvada. Teigta, kad Tauralaukyje mažai žmonių, tačiau nesame išgirdę jokių oficialių skaičių, tik atsakymą, kad tokios informacijos neįmanoma gauti", – dėstė atstovas.

Bendruomenės skaičiavimais, Tauralaukyje yra apie 1,3 tūkst. butų. Juose turėtų gyventi nuo 4–5 tūkst. žmonių.

R.Juška tvirtino, kad ateinančių trejų metų strateginiame plane vėl keičiama Tauralaukio progimnazijos ateitis. Rašoma, kad čia turėtų likti pradinė mokykla ir darželis.

"Kuo remiantis daromos tokios išvados? Per kelerius metus ruošiamasi prie Klaipėdos prijungti Žaliąjį Slėnį, Kalotę, Purmalius. Žmonių, kurie norės leisti savo vaikus į Tauralaukio progimnaziją, dar padaugės. Jau ir dabar netilptų visi norintys. Prašome dar kartą diskutuoti dėl Tauralaukio progimnazijos. Norime, kad ji liktų", – pabrėžė atstovas.

Tarybos narys Rimantas Taraškevičius sutiko, kad dėl Tauralaukio mokyklos reikia aiškumo: "Savivaldybės administracija turėtų susitikti su bendruomene, išsakyti visus argumentus, motyvus, kad ji daugiau nebekeltų klausimų. Su bendruomene reikia bendrauti."

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Saulė

Tai ar ne bendruomenė, jos nariai yra miesto tarybos darbdavys? Tai ar ne žmonių labui turi dirbti valdžia? O dabar kas darosi? Į Tauralaukio darželį ar mokyklą patekti ,,misija neįmanoma''. Vyksta tėvų grumtynės. Tauralaukio vaikučiai savo mažomis kojytėmis nukeliauja didžiulius atstumus nuo namų iki mokyklos, nuo namų iki autobusų stotelės, kuri ,,pasistengus valdžiai'' ir panaikinus visus ,,Klaipėdos keleivinio transporto'' kokurentus randasi už 2 km. Nors nusvyra rankos kovojant su Klaipėdos miesto valdžia, bet turi gyventojai nepasiduoti. Gal Kalėdų senis atnešė Klaipėdos miesto tarybos nariams sveiko proto?

Su Kalėdomis!

Belieka tikėtis, kad mūsu miesto vadovai suras savyje jėgu pripažinti padaryta klaida ir be abejo ja ištaisyti. Sakoma, kad Kalėdos stebuklu metas....

T2

Lygiai tas pats su liberalų stumiamu, taip pat visiškai neatsižvelgiant į bendruomenės nuomonę, Bastionų tiltu. Jo statyba "padės" naujam prabangių gyvenamų namų kvartaliukui kairėje Dangės upės pusėje, Matyt, valdžia jau įklimpo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS