Rekonstrukciją klampina projektuotojų bankrotas | kl.lt

REKONSTRUKCIJĄ KLAMPINA PROJEKTUOTOJŲ BANKROTAS

Uostamiesčio savivaldybė pateko į keistą situaciją. Dėl bankrotą paskelbusios projektuotojų įmonės valdininkams tenka ieškoti, kas pratęs pradėtus darbus, kuriems jau buvo paskelbti viešieji konkursai.

Tokia situacija susidarė dėl dviejų projektų – Danės skvero ir Tauralaukio gatvės rekonstrukcijų.

"Įmonei "Hidrostatybos projektai" bankroto procedūra buvo pradėta šių metų gegužę. Mes sprendžiame jų palikimo klausimą. Reikia pabaigti pradėtus darbus. Danės skvero rekonstrukcijos projektą perėmė kita įmonė, kuri konkurse dalyvavo besiremdama jungtinės veiklos sutartimi su įmone "Hidrostatybos projektai", – tikino Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Šiame objekte jau susitarta, kas imsis projektuotojų atsakomybės, o dėl Tauralaukio gatvės rekonstrukcijos vis dar aiškinamasi.

"Konkurse dalyvavę subrangovai pasiūlė įmonę, kuri galėtų iki galo pabaigti šį projektą. O trūksta labai nedaug – projektą reikia atiduoti vertinti ekspertams ir bus galima kreiptis dėl statybos leidimo išdavimo. Tikėtina, jog už dviejų ar pusantro mėnesio turėsime techninį projektą su statybos leidimu. Tuomet bus galima skelbti konkursą rangovo atrankai. Žiemą kelių mes netiesiame, todėl realūs darbai, tikėtina, prasidės kitąmet", – planus atskleidė R.Zulcas.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė tikino, jog realūs darbai Tauralaukio gatvėje veikiausiai bus pradėti tik kitais metais.

"Pirmasis rekonstrukcijos etapas pavyko sklandžiai. Jo metu buvo rekonstruotos šiaurinėje rajono pusėje esančios Akmenų, Smėlio gatvės ir dalis Vėjo gatvės. Šią savaitę finišuos asfaltavimo darbai Vėjo gatvės dalyje. O apskritai teliks pabaigti Debesų gatvės darbus. Liko nelabai daug, nes jau įrengtas apšvietimas, lietaus nuotekų tinklai, sutankintas gruntas, tereikia asfaltuoti", – pasakojo V.Lendraitienė.

Pirmojo etapo darbams atlikti buvo numatyti 24 mėnesiai, tačiau rangovams – įmonei "Eurovia Lietuva" – pavyko ankstinti darbus.

Tauralaukio gatvių atnaujinimo pirmojo etapo darbai atsieis 1,670 mln. eurų.

Dar maždaug tiek gali kainuoti antrojo etapo darbai.

Gyventojai labiausiai laukia per Tauralaukį besidriekiančios Pajūrio gatvės rekonstrukcijos. Iš viso čia numatyta atnaujinti 1 km 374 m šios gatvės ruožą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

***

Tas respublikinės reikšmės kelias labai jau vaizdžiai demonstruoja respublikinį pajėgumą.

>Donatui

Pajūrio g. yra respublikinės reikšmės, tad kelią daro valstybinė automobilių direkcija, o savivaldybė šaligatvius - projektas jungtinis. Čia jums pamąstymui ateičiai: jei nežinot, nesuprantat geriau nekomentuokit

Donatas

Pagal įstatymus tai užsakovas perka projekto eskpertizę, jeigu projektas yra, tai kodėl savivaldybė pati nesamdo ekspertizės? Pati galėtu ir dokumentus statybos leidimui sukelti, gi turi kompetetingus žmones! Ar tiesiog nėra noro dirbti?... :(
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS